Fodbold er en meget populær sport, hvor det handler om mere end bare at vinde. Sporten skaber legender og disse legender, samtidig med, at der er plads til alle slags typer – både som spiller og som klub. 

AF KRISTIAN PARIS

Vi har her samlet en oversigt over de sjoveste kælenavne til verdens klubber.

Agurkeplukkerne – Leganes FC

Byen med omkring 180 tusinde indbyggere er kendt for deres marked, hvor der bliver solgt specielt mange agurker. Derfor er holdet blevet kaldt agurke plukkerne af de lokale i byen.

Småkage mændene – Reading

Navnet småkage-mændene referer til den tidligere småkage fabrik i byen ‘Huntley and Palmers’, der har inspireret kælenavnet til klubben.

Ansjoserne – Malaga FC

 (Photo by Sergio Camacho/Getty Images)

Malaga bliver ofte refereret til som ansjoserne’, eftersom fiskene er blevet et kulturelt symbol i byen, hvor de bruges i alle slags madlavnings retter.

Navnet passer måske ikke super godt til en fodboldklub, men passer måske ok på en almindelig pizza.

De flyvende æsler – Chievo

Chievos ærkerivaler er den italienske klub Hellas Verona, og det er på grund af et gammelt opgør med dem, at de nu  bliver kaldt de ‘flyvende’ æsler eller mulddyr.

Chievo har haft det svært på det seneste, og i den tid har Veronas fans drillet dem med, at de kunne ville kunne rykke op, hvis de var flyvende – i henhold til idiomet ‘hvis grise kunne flyve’ Chievo har dog modsat sig alle odds og befinder sig lige nu i Serie A – æsler kan virkelig flyve!

De blå vampyrer – Gloria Bistrita

Et hold fra Transylvania med kælenavnet Vampyrer er helt naturligt, men ligefrem at hedde de blå af slagsen, er ikke set før. Men det er altså tilfældet i den næstbedste romænske række.

Sukkerroe dyrkerne – Club Atlético Zacatepec

Navnet ‘sukkerroe dyrkerne’ kommer fra holdets trøje, der er blå hvid og grøn – præcis farven på en almindelig sukkerroe.