FIFAs seneste liste over verdens landshold, byder ikke kun på overraskelser. Nej, men også på sædvanlige gengangere – og det er ikke i den sjove ende. Læs, hvilke hold, der er SUPER dårlige…

AF KRISTIAN PARIS 

Anguilla

The Anguilla national team poses for a p

Højeste rangering nogensinde: 190 (1990)

Anguillas landsholds har ikke formået at score et mål siden 2012 – i en kamp de tabte 4-1 til Fransk Guinea.

Den lille caribiske ø, der kun huser et indbyggertal på 15 000 mennesker, har kun et par sejre som landshold.

I deres sidste 10 landskampe har de i gennemsnit ‘kun’ lukket 5,5 mål ind pr. kamp.

Gibraltar

FBL-WC-2018-GIB-BEL

Højeste rangering nogensinde: 205 (2017)

De blev registreret  af UEFA i 2013, Gibraltar blev først en del af FIFA i 2016.
I deres relative korte levetid, har de allerede lukket hele 22 mål ind, og har tabte alle fem kampe af deres VM kvalifikation i 2018.

Gibraltar har kun vundet én kamp nogensinde: en venskabskamp mod Malta. Derudover spillede de uafgjort mod både Slovakiet og Estland.

Somalia

TO GO WITH AFP STORY BY JENNY VAUGHAN
So

Højeste rangering nogensinde: 165 (1995)

Ligesom deres øst afrikanske naboer Eritrea (der er at finde lidt længere nede på listen), gør Somalias politiske system og struktur det svært at have et velfungerende landshold.

De er faktisk aldrig kommet i nærheden af at kvalificere sig til VM, eller African Cup. De har kun spillet én uafgjort, mod Etiopien, ligesom de har en sejr: mod Tanzania i 2009. Modsat har de hele 21 nederlag.

Eritrea

FBL-BOTSWANA-ERITREA-ASYLUM

Højeste rangering nogensinde: 132 (2007)

“De røde sø kameler” kaldes de også, og de har faktisk aldrig kvalificeret sig til et VM eller et Afrikansk Cup. Deres sidste internationale optræden kom i oktokber 2015, i første runde af VM-kvalifikationen, hvor de tabte til Botswana.

Det specielle ved den kamp var, at efter kamp, nægtede 10 spillere fra truppen at rejse med hjem, og de har nu officielt fået asyl i Botswana…

Det er ikke første gang landet har problemer med mennesker, der flygter. Landet har et af de laveste standarder for menneskerettigheder, og deres topatleter har de seneste år forsvundet fra landet.