Af David Paris

Forud for Manchester Citys møde med Chelsea om et par uger, har City-træner Pep Guardiola fortalt, hvad han mener om London-klubbens måde at spille på. Han tog klart afstand til spillestilen og hele fodboldidelogien i sig selv og slog fast, at hans hold, Manchester City er anderledes og ikke SKAL spiller som The Blues, som Chelsea også kaldes.

“Det er en stor mulighed for at teste os sig selv,” sagde Guardiola, der også tidligere har træner blandt andet Bayern München og FC Barcelona. Den blå del af Manchester, dér hvor City hører hjemme, ligger i øjeblikket nummer i Premier League. Såfremt de vinder på Stamford Bridge mod Chelsea kan klubben komme hele seks point foran,  mens Chelsea med en hjemmesejr kan komme på samme antal point.

(Photo by Clive Mason/Getty Images)

Guardiola fortalte til det engelske medie The Telegraph, at han beundrer og respekterer den måde Chelsea-træner Antonio Conte bruger sine spillere på. Han er særlig imponeret over Contes taktiske evner på en fodboldbane. I interviewet holdte han dog fast i, at der var en væsentlig forskel på de mandskaber. Han roste Chelseas hårdtarbejdende moral og beskrev holdet som en ‘maskine’ – derudover, at mandskabet var dødsensfarlige på omstillinger – at de kunne slå ihjel på et kontraangrbe.

Han siger:

“Den bedste måde at forklare, hvad vi er i Manchester City, er med et glas vin foran fjernsynet og se holdet. Når jeg ser Conte, er det som et hold, som han skal forsvare kompakt, 10 spillere, og efter brug af et kontraangreb som en maskine med Pedro, Willian, Eden Hazard, Alvaro Morata, Diego Costa er fortid. Når de kan angribe, kan de angribe.”

“De har været stærke siden for længe nu. De er alle høje og stærke. De er et rigtig godt team. Et af de bedste hold i Europa. Det er en stor chance for at se, hvad vi kan når vi møder dem. Det er en god test for os mod de sidste champions i Premier League.”