Manchester Citys cheftræner Pep Guardiola har afsløret, at han som ung spiller aldrig fik lov til at få en bestemt spillers trøje efter kampen , selvom han inderligt ønskede sig det. Det er en ting, der har betydet meget for ham i tiden efter spillerkarrieren. 

AF KRISTIAN PARIS

Det drejer sig om den tidligere Barcelona og England angriber Gary Lineker, der ikke ville give sin spilletrøje til den unge Guardiola efter en kamp for de catalonske giganter.

Guardiola var godt nok kun 15 år gammel, da den garvede angriber kom til Catalonien. Dengang var Guardiola en del af Barcelonas ungdomsakademi, og hans favorit på seniorholdet var Lineker.

Pep Guardiola overtager sædet i Manchester City til sommer. (Photo by Lars Baron/Bongarts/Getty Images)

Nu har de to fået muligheden for at snakke om episoderne, der gentog sig i Linekers tre år i Barcelona. Begge har stillet op til et interview med den britiske Tv-station BBC.

– Vidste du, at du spillede for klubben var jeg bolddreng, og jeg gav dig altid boldene så du kunne spille, startede Guardiola.

– Jeg vidste ikke det var dig, jeg vidste ikke hvem  nogen var. Du havde højst sandsynligt også lidt mere hår dengang end nu, svarede Lineker ham i interviewet.

– Jeg spurgte altid efter din trøje, men du gav mig den aldrig. Aldrig! Det kan jeg ikke tilgive dig, nogensinde, fortsatte den spanske manager muntert!

– Rent faktisk tillod de os aldrig at give vores trøje væk dengang. Nu har klubberne langt flere penge og flere trøjer, og det betyder man kan smide sig om dem, som man vil. Du blev nødt til at beholde den samme trøje hele sæsonen igennem, sluttede to interviewet.

Efterfølgende nåede den nuværende Manchester City manager at spille 263 kampe i de 11 år han var fast mand på Barcelonas førstehold. Desuden scorede han seks mål.