Der er sæsonstart i morgen for de fleste klubber, når endnu en sæson er i vente. I morgen tager Manchester City i mod Brighton, der er nyoprykkere fra sidste års Championship. 

AF KRISTIAN PARIS

Oven på det har manager for den blå del af Manchester, Pep Guardiola, valgt at opdatere omverdenen om nogle af klubbens store profiler, der i øjeblikket er skadede. Det drejer sig om sidste års indkøb fra Dortmund, Ilkay Gündogan, og denne sommers Benjamin Mendy, der for nogle få uger siden kom fra AS Monaco i den franske Ligue 1.

Guardiola slår fast, at de to førnævnte spillere ikke er at finde i truppen, når der skal udtages til dette års debutkamp i sæsonen.

Tysk-tykeren Gündogan har været ude længe med en knæ skade, og hans makker, Mendy er i øjeblikket ude med en lyske-skade. Guardiola mener dog, at begge snart er at finde tilbage på træningsbanen – særligt en af dem er han særdeles sikker på.

“Nej, Mendy og Gündogan er ikke klar til at spille. Jeg er sikker på de snart vil være klar, men ikke for kampen i morgen. Min erfaring fra at være manager, siger mig, at i begyndelsen af sæsonen, er det nyeste altid de hårdeste.” forklarer den spanske manager til Citys eget officielle website.

 (Photo by Jean Catuffe/Getty Images)

Gündogan kom som sagt til City sidste år fra Dortmund i en handel, der estimeres til at koste englænderne ca 200 millioner danske kroner. Men i et helt år, er det blot blevet til 15 kampe for de blå – og her også fem mål.

Mendy, der ellers spillede en fremragende sæson sidste år, kæmpede også med en del skader. Alligevel stillede han til start i 25 Ligue 1 kampe sidste sæson og leverede fem assists.

Men frygt ikke, City har handlet stort ind i dette transfervindue. Til at konkurere med Mendy er nemlig britiske Kyle Walker, der er kommet til for et rekordstort beløb fra Premier League rivalerne Tottenham.