Guardiola peger på en noget atypisk manager som verdens bedste. Han fastslår også, at det ikke er antallet af titler man skal bedømmes på, men mere den indflydelse han har haft igennem hans karriere. 

Af Kristian Paris 

Guardiola peger på argentineren Marcelo Bielsa som verdens bedste manager, efter det er blevet bekræftet, at Bielsa vender tilbage i jobbet som manager for Lille i Ligue 1 til sommer.

Marcelo Bielsa er tidligere træner i Athletic Bilbao, Chile og hjemlandet Argentina. Han har nu accepteret en to-årig aftale med den franske Ligue 1 klub Lille, begyndede fra sæsonen 2017/18. Han har siden Juli sidste år været arbejdsløs, efter han kontroversielt blev fyret som manager for Lazio, efter kun to dage i jobbet.

Guardiola har længe peget på Bielsas komplekse og kreative taktiske evner, som en inspiration til hans egen tilgang til fodbolden. Pep var meget rosende overfor den 61-årige argentiner forud for morgendagens opgør mod Ligue 1s nummer 1, Monaco.

Photo by Chris Brunskill/Getty Images

“Min beundring for Bielsa er meget meget stor, fordi jeg synes han gør spillerne meget bedre.”, forklarer Guardiola og fortsætter ” jeg har endnu ikke mødt en af Bielsas tidligere spiller, der ikke har kunnet lide ham. De er taknemmelige for hans indflydelse på deres karriere. ” 

Bielsa begyndte manager-karrieren i 1990 for argentinske Newells’ Old Boys, hvor han i den første sæson vandt mesterskabet. Herefter var han lidt rundt omkring i Mexico som manager for nogle klubber, hvor han vandt et enkelt mexicansk mesterskab.

Et andet højdepunkt i Bielsas managerkarriere er triumfen ved OL med Argentina i 2004.

Desuden mener Guardiola ikke man skal måle en manager på hans titler – trods hans mange egne titler. Derudover skal managere måles på deres indflydelse på fodbolden omkring dem.