Den tidligere Barcelona-træner favoriserer sin tidligere liga, nemlig La Liga og fastlår, at den engelske Premier League ikke er så god og hård som nogle af de andre store europæiske ligaer. Han fortæller, at Sevilla er et godt eksempel på en middelmådigt spansk hold, der har klaret sig udmærket i internationale sammenhængen. 

Af David Paris

Den nuværende Manchester City-træner Pep Guardiola fortæller, at han efter at have været i den blå del af Manchester i noget tid, ikke vurderer den bedste engelske fodboldrække til at være den hårdeste og bedste liga i europæisk topfodbold. I stedet fremhæver han La Liga, som han for får år siden trænede Barcelona i.

I sin tid i Barcelona vandt han La Liga tre gange og kunne også løfte Champions League-trofæet to gange. Siden er det blevet til tre Bundesliga-titler i den tyske storklub Bayern München, men indtil videre er successen udeblevet i Manchester City, hvis mål for denne sæson må være at blive engelske mestre.

I forhold til Guardiolas udtalelser taler statistikkerne også sit tydelige sprog. Det er nemlig ikke lykkedes et engelsk hold at vinde Champions League siden 2012. Den gang var det Chelsea med Frank Lampard i spidsen.

“Jeg ved, at du kan lide at høre det. Det er den hårdeste liga, tillykke med det,” fortalte Guardiola til den The Mirror-journalist, der interviewede ham. 
“Selvfølgelig er Premier League hård, så hård. Men jeg vil ikke sige at spille på Santiago Bernabeu, Camp Nou, Athletic Bilbao-hjemmebane og Sevilla er let.

“Fordi i løbet af det sidste årti er alle de spanske hold kommet til at spille Champions League og Europa League. Og ligefrem at vinde Europa League – som Sevilla gjorde tre gange i træk for få år siden. 

“Premier League kommer til at være den hårdeste og bedste og når det vil ske, har ligaen med hold i Champions League på samme tid og flere af disse hold kommer til de sidste knock-out-runder. Først da, kan vi sige, at det er den hårdeste liga.”