Søndagens opgør mellem Manchester United og Chelsea var ikke bare et opgør mellem to af Englands bedste og største klubber. Det var også en kamp mellem to af Premier Leagues mest betydningsfulde og karakteristiske trænere. Antonio Conte fra Chelsea og Jose Mourinho i spidsen for Manchester United.

Inden kampen, der endte 2-1 til hjemmeholdet fra United, blev der skrevet en del om de to manageres forhold, deres had til hinanden og måden de ville gribe situationen an. Nu skriver Goal.com så efter kampen, at det obligatoriske håndtryk mellem trænerne efter sidste fløjt betød mere for Mourinho end man først umiddelbart skulle antage.

Inden kampen var ingen af to trænere friske på at snakke om deres indbyrdes forhold, så det der har været skrevet i medierne har derfor kun været gisninger – rygter, der ikke har haft nogen som helst sandhedsværdi. Nu udtaler ’The Speciel One’ som Jose Mourinho kalder sig selv.

Han siger:

”Vores håndtryk efter kampen behøver ikke nogen ord. Det var det, som Antonio Conte og jeg ønskede at vise folk. Vi er ikke to helt almindelige mennesker i fodboldverdenen. Vi har begge historier og resultater, som vi er stolte af.”

Selvom det i kampen var London-klubben der kom bedst fra start med en 1-0-scoring efter cirka 35 minutters spil, så var det alligevel The Red Devils, som Manchester United også kaldes, der løb med sejren og de tre point. Det betyder, at de nu er hele seks point foran rivalerne. Om United-holdets præstation siger Mourinho:

”Ve har opbygget et fantastisk hold. Af en eller anden grund blev de mestre sidste sæson og for en eller anden grund spillede de godt mod Barcelona og for en eller anden grund kom de foran i denne kamp. Men vi slog det gode Chelsea-mandskab og det er vi stolte af. Vi har holdånd og kampgejst.”