Foto: Jan Christensen / FrontzoneSport via Getty Images

I Esbjerg er transfervinduets sidste dag ikke lutter lagkage. I hvert fald ikke hvis man aflæser den hollandske sportsdirektør Ted van Leeuwens ansigtsudtryk.

Og hvad er gået galt i Esbjerg i dette vindue, siden han ser så utilfreds ud? Klubben har i hvert fald solgt godt og grundigt ud, og på et tidspunkt spekulerede man på, om “Gutterne fra Vestkysten” kunne stille hold igen i midten af februar, når Superligaen vender tilbage til sit sædvanlige blus efter en lang vinterpause.

Se van Leeuwens ansigt her:

https://twitter.com/OleHoffskov/status/826435258082013184

Godt nok er spillere som Kevin Mensah, Bjørn Paulsen, Ryan Johnson Laursen, Casper Nielsen og Leon Jessen røget væk, men der er også kommet en del tilgange til den Danmarks femtestørste by.

Tre spillere er kommet ind på lejeaftale og to er skiftet til klubben permanent. I Olympiakos har man lejet Konstantinos Tsimikas, i Tarragona har man lejet Otar Kakabadze, i Braga har man lejet Emmanuel Oti Essigba. I mellemtiden er Georgios Katsikas og Bubu Zivzivadze kommet til klubben på permanente aftaler fra henholdsvis FC Twente og FC Samtredia.

Der er derfor lagt op til en spændende forårssæson på den jyske vestkyst, hvor EfB mest af alt skal forsøge at undgå nedrykning i en meget tæt liga.