Ulf Karlsson, som er en tidligere svensk atletiklandstræner skal til at skrive en blankocheck, efter han er blevet dømt for injurier mod fodboldstjernen Zlatan Ibrahimovic i Värmlands Tingsrätt. Karlsson beskyldte Zlatan for at have taget doping.

(Photo by Alex Morton - The FA/The FA via Getty Images)

(Photo by Alex Morton – The FA/The FA via Getty Images)

Atletiklandstræneren skal betale i alt 24.000 svenske kroner, der bliver fordelt på 60 dagbøder a 400 svenske kroner. Det svarer til samlet 19.000 danske kroner.

Dette er dog ikke de eneste udgifter for hr. Karlsson. Han skal derudover også betale sagens omkostninger, og det bliver angiveligt væsentligt dyrere.

Ifølge svenske Aftonbladet tager Ibrahimovics advokat 3400 kroner eksl. moms pr. arbejdstime.

Det er derfor vurderet, at sagsomkostningerne meget vel kan ende op i cirka 150.000 svenske kroner, hvilket svarer til 120.000 danske kroner.

Således lyder dommen mod Karlsson:

“Udtalelserne indeholder ikke en direkte påstand om, at Zlatan Ibrahimovic skulle være dopet, men retten har vurderet, at udtalelserne på grund af sammenhængen kun kan opfattes som, at de gav udtryk for, at Zlatan Ibrahimovic var dopet under sin tid i Juventus.“

Beskyldningerne mod Zlatan kom, fordi det ifølge Karlsson er umuligt at tage ti kilo på i muskler på et halvt år i Juventus.

Ugen efter undskyldte han dog i et åbent brev til Zlatan Ibrahimovic. Til TT uddyber han:

“Set i bakspejlet forstår jeg, at mine udtalelser kan opfattes, som om jeg peger fingre, og det var slet ikke min mening.”