Det var et vigtigt opgør, som for Danmarks vedkommende endte lykkeligt, da landsholdet fik spillede 1-1 ude mod Irland. Det kunne mærkes på spillernes nervøsitet, siger Åge Hareide. 

Danmark har kvalificeret sig til EM-slutrunden i 2020. Det er realiteten, efter at holdet spillede 1-1 mod Irland i Dublin. Danmark kom foran efter 73 minutter på mål af Martin Braithwaite, inden irerne udlignede fem minutter før tid på mål af Matt Doherty. Spillemæssigt var det ikke imponerende, hvad danskerne nåede frem til.  Udover scoringen havde danskerne stort set ingen større chancer. Til Kanal 5 sagde landstræner Åge Hareide efter kampen, at opgørets vigtighed havde sat sig i kroppen på spillerne. 

”I dag var vi så nervøse. Jeg har aldrig set holdet sådan tidligere.” 

Den norske træner roste holdet for en flot kollektiv indsats i gruppespillet og pegede på sammenholdet i truppen som en årsag til holdets succes. 

”Det er den bedste gruppe, jeg har været træner for. Simon (Kjær, red.) har ikke oplevet så stærkt et sammenhold i sin tid på landsholdet,” påpegede Åge Hareide, som også benyttede lejligheden til at udtrykke sin glæde ved at se de danske tilrejsende fans på lægterne i Dublin. 

”Det betyder meget for os, at fansene tager turen. Det betyder noget, at vi kommer ind i hjertet på folk igen,” siger landstræneren, der stopper i sit job til sommer, hvor DBU har ansat Kasper Hjulmand som ny mand på posten. 

Danmark ender som nummer to i puljen, som Schweiz vinder. Den danske hovedstad København bliver en af de 12 værtsbyer under EM, der afholdes fra 12. juni og en måned frem i 2020. Det er første gang, at EM-slutrunden spilles i mere end to lande. I alt 24 lande deltager i den kommende slutrunde.