Af David Paris

Der er altid dem der mener, at en en-mandshær i fodbold er den bedste måde at vinde en kamp på. At lade den ene mand oppe foran klare ærterne og så skal det hele nok gå. Harry Kane kunne sagtens være sådan en mand, men han har dog resten af Tottenham-mandskabet bag sig, og de imponerede endnu en gang i Premier League. Lørdagens modstander var Huddersfield og de blev skud i sænk med 4-0 – to mål af førnævnte Harry Kane.

Den engelske landsholdsangriber kunne juble to gange i første halvleg og kunne efter kampen kigge i statistikkerne og finde ud af, at han, til sammen har scoret 36 gange i kalender-året 2017. 36 gange er mere end London-rivalerne fra West Ham United som hold har nettet i samme periode, ligesom otte andre Premier League-hold heller ikke har scoret mere end 36 gange i år.

Kane, der for alvor fik sit gennembrud i Spurs, som er klubben også kaldes, for cirka tre år siden, har en bedre målgennemsnit end alle andre angribere i verden. Her er også Cristiano Ronaldo og Lionel Messi inkluderet. Kane har scoret 12 mål i Tottenhams sidste seks udekampe.

Målet for Kane må være at overhale netop Huddersfield på målfronten. De har scoret 44 gange i 2017, så det er bestemt realistiske for angribere. Titlen som Premier League-topscorer – altså Den Gyldne Støvle er bestemt en attraktiv pris, som Kane kommer til at kæmpe om med blandt andet spillere som Romelu Lukaka, Alvaro Morata, Sergio Aguero og Alexandre Lacazette.

Nedestående statistik viser præcist, hvilke hold, der har scoret overraskende få mål i 2017.

Spurs manager Mauricio Pochettino har for nyligt sammenlignet Kane med Ronaldo efter Kane i midtugen lavede tre mål i Champions League-kampen mod APOel Nicosia. Målmand Hugo Lloris insisterer dog på, at de to angribere ikke kan blive sammenlignet.

“Nej,” sagde Lloris. “Han er Harry Kane. En anden type spiller og kan ikke sammnelignes med Ronaldo. “