England spillede i går mod Wales i den anden puljekamp under denne sommers EM i Frankrig. England kom bagud på baggrund af et drop fra målmand Joe Hart, men fik alligevel vendt kampen til en 2-1-sejr og det er Hart taknemmelig for.

Af David Paris

Da Wales’ superstjerne Gareth Bale gik til bolden for at sparke et frispark cirka 35 meter fra målet, var der ikke særlig mange, der troede på, at waliseren ville score bag Englands landsholdsmålmand og Manchester City-keeperen Joe Hart.

Dette var dog ikke desto mindre virkeligheden, for bolden gik ind bag 29-årige Hart og Wales var således i front efter 42 minutters spil. Fans, trænere og spillere var i chok, og mange undrende sig nok over, hvordan en målmand af Harts kaliber kunne lave en så banal fejl.

Bales spark var hårdt og bolden brækkede også i luften. Dette skal dog  ikke undskylde Hart, for han stod nogenlunde placeret og så havde han forholdsvis lang tid til at reagere netop på grund af den lange afstand.

Hart kan takke Hodgson

Hart fik en hånd på friparket, men ind gik bolden og England skulle nu forsøge at vende kampen til en sejr, så det hele ikke skulle afgøres i puljens sidste kamp mod Slovakiet.

hart

Joe Hart kan takke sin træner Roy Hodgson for sine gode taktiske evner, fordi han i pausen skiftede Harry Kane og Raheem Sterling ud, og erstattede dem med Jamie Vardy og Daniel Sturridge, der senere viste sig at være en genialitet.

Sturridge og Vardy blev nemlig heltene, der sørgede for, at folk ikke ville komme til at huske Harts fejl, for de scorede henholdsvis til 2-1 og 1-1.

Hart indrømmede efterfølgende sin fejl ved at poste dette billede på instagram:

Teksten under billedet kan oversættes til noget i retning af dette: “Wow, ingen tvivl om at jeg skulle have reddet målet, men hvis dette er konsekvensen af, så er det lige meget. En fantastiske følelse, hæder og passion og tro fra disse drenge i dag. Vi gjorde det sammen…”