Det er godt nok en måneds tid siden, at 2017 sluttede og nu er inde i februar og på vej mod foråret og slutningen på alle de store ligaer i Europa. 

AF KRISTIAN PARIS

2017 har budt på mange overraskelser: Endnu en spiller har fået prædikatet ‘verdens dyreste’ og adskillige andre har skiftet fra den ene konkurent til den anden. Priser er blevet uddelt og nu er endnu en af dem blevet det.

Chelseas angriber, Eden Hazard, er blevet kåret som den bedste belgiske spiller i udlandet i 2018 efter han i fjor vandt Premier Leauge og konstant var kædet sammen med et skifte til Real Madrid.

Selvom Manchester Citys offensivprofil Kevin de Bruyne tidligere på året, var favorit til prisen er det altså Chelseas spiller, der taget prisen i år. Kevin de Bruyne vandt jo prisen som den bedste spiller i Premier Leauge i sidste sæson.

(Photo by Catherine Ivill – AMA/Getty Images)

I følge journalisten vandt Napolis angriber, Dries Mertens den første afstemningsrunde tilbage i juni, efter han var nøglespilleren i den italienske klub.

Den anden runde vandt de Bruyne som blev afholdt i december. Man City spilleren var i første halvdel af sæsonen ‘on fire’ og blev af mange betragtet som et mulig båd på den kommende vinder af Ballon d’Or.

Dog ser det ud til, at Hazard åbenbart har imponeret og gjort yderst godt og dermed vundet over både Mertens og de Bruyne.

Serge Aurier og Kevin de Bruyne ses her i kamp om bolden. Foto: Getty Images

Det var dog et tæt løb og afstemning. Hazard fik kun 11 stemmer mere end de Bruyne, der fik 315 overfor Hazards 326. Napoli-stjernen, Mertens fik 270 stemmer – 45 efter de Bruyne.

Lige går det dog bedste for City, der ser ud til at vinde ligaen i år, mens Chelsea sakker en smule bagud.