Fiorentina kunne søndag meddele, at klubbens anfører, Davide Astori, var sovet stille ind. Siden da er kondolencer fra hele verden strømmet ind til den italienske klub. Blandt andet hyler den nuværende Juventus-målmand, Gianluigi ‘Gigi’ Buffon, nu Astori i et opslag på Instagram.

FLORENCE, ITALY – DECEMBER 30: Davide Astori of ACF Fiorentina in action during the serie A match between ACF Fiorentina and AC Milan at Stadio Artemio Franchi on December 30, 2017 in Florence, Italy. (Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)

Fiorentinas kaptajn blev fundet død på sit hotelværelse forud for søndagens opgør mod Udinese. Dødsårsagen er endnu uvis.

Alle syv opgør, som efter planen skulle have været afviklet i Serie A i går, søndag, bliver udsat. 

Således skriver Juventus-målmanden i sin hyldest til den nu afdøde Fiorentina-spiller:

“Ciao, kære Asto. Jeg deler sjældent min mening om en person, men lige i dit tilfælde, er jeg nødt til at bryde den regel, fordi du har en ung kone og en familie, som lider, men over alt andet står nu en lille pige tilbage, som fortjener at vide, at hendes far var en god person. I sandhed en god person. Du var det bedste udtryk fra en gammeldags verden. En verden, som folk ikke lever i. Du havde værdier som altruisme, elegance, høflighed og respekt for andre. Jeg sender dig mine dybeste kondolencer. Du er en af de bedste mennesker i sportens verden, som jeg nogen sinde har haft som modstander. Hvil i fred. Din vanvittige Gigi.”

Skulle efter planen have skrevet under på ny kontrakt

Klubbens præsident, Della Valle, kunne overfor de fremmødte journalister på klubbens træningsfaciliteter røbe, at Astori skulle have skrevet under på en ny kontrakt med Fiorentina allerede torsdag, men at dette altså blev rykket.

Davide Astori skulle have skrevet under på en ny kontrakt med sin klub, Fiorentina, mandag, afslører klubbens præsident, Andrea Della Valle.

– Det var oprindeligt meningen, at kontrakten skulle være skrevet under torsdag, men vi udsatte det, da der opstod kaos omkring det dårlige vejr. Jeg er stadig i chok.

– Han gik forrest for hele holdet. Vi talte med hinanden i en god, halv time efter Bologna-kampen (som Fiorentina vandt 2-1 den 4. februar, red.), og han fortalte mig om projektet i klubben, og de nye gutter. Det var som om, han allerede var træner eller sportsdirektør.

– Vi er nødt til at komme videre. Jeg beder jer om at have forståelse for vores tunge sind lige nu. Gutterne bliver nødt til at finde styrken i sig selv for at komme tilbage.

– Jeg er stolt af at have kendt ham. Astori var den første, som troede på genrejsningen af denne klub, og jeg vil altid savne ham. Han var i sandhed en ægte kaptajn, fortæller Della Valle.

Den nuværende Chelsea-træner, Antonio Conte, roser også Astori, som han jo som bekendt havde under vingerne i forbindelse med hans tid som italiensk landstræner.

Astori spillede 14 kampe for Italien under Contes ledelse i perioden 2014 til 2016.

Davide Astori. 7. januar 1987 – 4. marts 2018.