Den tidligere OB- og AC Milan-spiller, Thomas Helveg, anbefaler to Superliga-spillere til Serie A. Der er tale om fynboerne Rasmus Falk og Mikkel Desler.

16-05-2010: SAS Liga – Thomas Helveg, OB (6). © Jan Christensen / Frontzonesport.dk (Photo by Jan Christensen/FrontzoneSport via Getty Images)

Det er nu snart syv år siden, at Thomas Helveg stillede støvlerne på hylden, og trak sig tilbage fra professionel fodbold. Sidste professionelle kamp blev spillet for barndomsklubben OB, men den mangeårige landsholdsspiller har også flere store klubber, herunder AC Milan, Inter og Borussia Mönchengladbach på sit alenlange cv.

Efter sin aktive karriere hjalp Helveg også til i OB. Her var han i en kort tid assistenttræner for den fynske klub. Nu har han dog lagt fodbolden bag sig, men han ser dog stadig en del fodbold i fjernsynet, og især fra Serie A, hvor han tilbragte 10 år af sin karriere.

Det italienske medie, Tuttomercatoweb, har interviewet Thomas Helveg. Mediet har blandt andet spurgt den tidligere OB’er om, hvorvidt der er nogle spillere i Superligaen, han kan anbefale til klubberne i Serie A. Her kan Helveg nævne to.

-Den første er Rasmus Falk fra F.C. København. Han er meget hurtig og bevæger sig godt. Den anden er Mikkel Desler fra OB. Det er en fyr med personlighed, og så er han også en dygtig spillere i svære tider, fortæller Helveg det italienske medie.

Derudover roser den tidligere højre back også Andreas Cornelius, der i løbet af sommeren skiftede en tilværelse i Danmark hos F.C. København ud med en tilværelse i italienske Bergamo hos Atalanta.

– Når jeg ser ham spille, tænker jeg rigtig meget på Oliver Bierhoff. I Danmark har han bevist sit værd, mens det ikke gik så godt for ham i Cardiff. Jeg synes, han har fået en god start i Italien, lyder det fra Thomas Helvleg.

Seneste aktive post for Thomas Helveg i fodbold, var som bestyrelsesmedlem for FC Roskilde.

SE OGSÅ: Så du det? Gareth Bale scorer FÆNOMENAL drømmekasse