Manchester City tror, at Benficas målmand Ederson i fremtiden kan blive blandt verdens bedste målmand og de vil derfor allerede denne sommer, hente brasilianeren til Premier League, hvor hans lange målspark bliver et hemmeligt våben for Pep Guardiolas mandskab.

Af David Paris 

Den brasilianske målmand Ederson skal spille finalen i den portugisiske pokalturnering. kaldet Taca de Portuga, søndag, mod midterholdet Vitoria Guimaraes. Efter den kamp, vil Premier League-klubben Manchester City angiveligt forsøge at få den 23-årige målmand til at underskrive en kontrakt. Den sportslige ledelsen i den ‘blå del af Manchester’, tror nemlig på, at han i fremtiden kan blive blandt verdens bedste målmand og vil derfor allerede nu købe ham til klubben, så transferbeløbet ikke bliver helt så stort.

City-træner Pep Guardiola mener, at Benfica-målmanden, der sidste weekend sikrede sig den portugisiske mesterskab, ville passe perfekt ind i hans spilfilosofi, for Ederson besidder nemlig en hemmeligt våben. Det er hans enorm lange udspark, der ryger langt over midten. I sæsonens sidste kamp, mod Vitoria, lavede han faktisk en assists til målet, der sikrede Benfica mesterskabet i den bedste portugisiske række, kaldet Primeira Liga.

Spillerne ved, at man ikke kan være offside på et målspark, og er modstanderen intetaneneden om de lange målspark, kan man med lidt held få en friløber med modstanderen keeper.

Det er dog ikke helt uden konkurrence, at Ederson kommer til at stå i City-buret. Lige nu er den tidligere Barcelona-målmand Claudio Bravo førstevalget bag stængerne, mens Willy Caballero sidder på bænken og tager sig af cup-kampene. Efter en sløj sæson og mistillid fra fansene kunne Bravo dog godt se ud til at søge nye græsgange inden karrieren løber helt af sporet. Han har hjemve og måske ville en tur tilbage til de varme lande, Spanien, være en den bedste retning for Bravo at bevæge sig i.