Her er 6 irriterende fodboldregler, der i virkeligheden burde afskaffes i det sekund denne artikel er blevet udgivet. Læs med nedenfor 

1. Gult kort for at smide trøjen

Vi kalder tit og ofte spillere for idioter, fordi de fejrer et mål ved at smide trøjen. Og dermed får de et gult kort. Men hvorfor eksisterer denne fodboldregel overhovevedet? Hvorfor er der regler vedrørende fejring af et mål?

Det står ikke officielt i regelbøgerne, men de fleste ved, at det er bannet, at man smider sin trøje pga trøjesponsorer osv. Det taber de penge på nemlig.

2. Sparke til bolden to gange

Premier League fans husker måske en episode med Mahrez fra Leicester i 2017. Han tog et straffespark mod MAnchester City og kom til at sparke til bolden to gange. Bolden endte i målet, men City fik et frispark og Mahrez et gult kort.

Det samme skete tre år forinden i 2014. Her var det dog keeperen Joe Hart. Det er nok en af de mest mærkelig fodboldregler og den burde virkelig afskaffes hurtigst muligt.

3. Skyde bolden ud af banen, når der er en skade

Det her er ikke en decideret fodboldregel, men mere noget fair play fis. Det startede i hvert fald ud som et tegn på fair play. Nu, i moderne fodbold, er det mere blevet et taktisk element som man kan spille på.

Mange spillere forsøger at spille videre før de smider bolde ud af banen. Men det sker først når de indser, at de ikke kan komme igennem. Netop der opdager de den skadede spiller.

De flest hold ignorer ikke lige nu den uskrevne aftale om at give bolden tilbage. I stedet vil de komme længere frem på modstanderens halvdel og hellere smide den ud til indkast end at give den til modstanderens målmand.

Der skal være specifikke regler om ,hvornår spillet skal stoppes pga en skade. Ellers kan vi lige så godt afskaffe fodboldregler som disse.

4. Spillere kommer tilbage ind på banen, når de har været skadede

Regler for behandlinger af skader er bizarre. For det første kan en spiller ikke blive behandlet på banen for en skade. Så hvis man brækker benet bliver man nødt til at komme ud af banen for at få behandling.

Det mest mærkelige er dog, at når en spiller har fået behandling for en skade, skal de først forlade banen. Derefter skal de blive på sidelinjen indtil dommeren inviterer spilleren tilbage ind igen.

Spillere skal enten komme tilbage på banen med det samme de er færdige med behandlingen eller også når bolden næste gang er ude af spil. Det er nogle mærkelig fodboldregler.

5. Ekstra tid

Hvem holder egentlig øje med, hvor meget ekstra tid, der er i kampen? Åbenbart ingen afslører et studie, der bestemmer at bolden kun  er i spil i 30 ud af de 45 minutter som en halvleg varer. Meget besynderligt…

Det giver ikke mening og enten skal man spille ligesom i håndbold, hvor tiden bare løber ud ligesom på et stopur. Eller skal der bare fast lægges nogle minutter til i hver halvleg.

6. Dommere kan ikke blive interviewet

Lige nu er det sådan, at en dommer ikke må snakke med medierne efter en kamp. Det er også fint nok – de skal ikke forklare dem, for deres beslutninger er endelige og ikke til at lave om på efter kampen.

Men det, at de skal blive væk i længere tid er ikke helt til at se hvorfor. Ofte kan der komme noget godt ud af at gå i dialog med trænere eller spillere om hvad der netop skete i den pågældende kamp eller kampsituationer. På den måde kan vi som tilskuere også komme tættere på, hvorfor dommeren lige dømte sådan og sådan i forskellige givne situationer.