Ifølge det engelske medie Goal.com så har den nuværende spanske landstræner Fernando Hierro forladt netop den post. Årsagen er de dårlige resultater til VM, som Spanien måtte forlade i ottendedelsfinalerne mod værtsnationen Rusland. De tabte på straffespark selvom de var en af slutrundens helt store favoritter.

Træner Fernando Hierro tiltrådte som landstræner få dage før slutrunden gik i gang, fordi det spanske fodboldforbund fyrede Julen Lopetegui, fordi det kom frem, at han efter slutrunden skulle være Real Madrid-træner. Det kunne offentligheden ikke acceptere og derfor havde Fernando Hierro nok den værste forberedelse til slutrunden som overhovedet muligt. Og det gik da heller ikke godt.

Hierro vandt reelt kun en af de fire kampe, han stod i spidsen for. 3-3 mod Portugal, 1-0-sejr mod Iran og 2-2 mod Marokko fik alligevel Spanien til at vinde Gruppe B. Men i ottendelsfinalerne gik det så galt mod Rusland, der endte 1-1 i ordinær spilletid. Men som bekendt blev afgjort på straffe til russernes fordel.

En officel meddelse fra det spanske landshold lyder sådanne her:

“Efter lange overvejelser, så har RFEF, Royal Spanish Football Federation og Fernando Hierro kommet til en beslutning. Det er at afslutte samarbejdet. Han vil vende tilbage til et det job han havde før. Som sportsdirektør for RFEF. Her vil han være have en meget mere adminstrativ opgave og ikke være på banen som før. Tak for alt ting Hierro. Han er en fantastiske mand, men omstændigheder omkring slutrunden var ikke optimal. Det var ikke meningen det skulle have været sådan. Derfor er han ikke træner mere. Han har mange andre gode opgaver og det er dem han kommer til at varetage nu.

Hvad synes du? Er det den rigtige beslutning eller skulle han have haft længere tid til at bevise sit værd?