I går var det tid til anden runde i Champions League ottendedelsfinalen. Tottenham Hotspurs skulle møde Juventus i returkampen på englændernes hjemmebane; Wembley Stadium. Klubben med træner Mauricio Pochettino i spidsen og danske Christian Eriksen på holdkortet havde før kampen, på papiret størst mulighed for at avancere videre i turneringen. Kampen i Torino var nemlig blevet 2-2 og det betød, at Tottenham altså havde scoret 2 udebanemål.

Og da Heung-Min Son i første halvleg troede alle, at London-klubben ville slå de italienske mestre ud af turneringen. Sådan ville mandskabet, der også bliver kaldt “Den Gamle Dame” det dog ikke og efter 64 minutter scorede Gonzola Higuain. Tre minutter senere kunne han se holdkammera Paulo Dybala nette til 2-1 og hvis den stilling holdte, ville de Juventus gå videre.

I kampens døende minutter var Harry Kane kun en boldslængde for at score til 2-2, der havde tvunget kampen i forlænget spilletid. Sådan ville skæbnen dog det ikke, og den holdning af Juventus-forsvarsspilleren Giorgio Chiellini også af.

Christian Eriksen

Han siger, at årsagen til at Tottenham ikke gik videre, selvom de var foran, var fordi historien var i mod dem, og det vil den altid være. Han siger:

“Tottenham har rigtig mange gode spiller – Kane, Eriksen, Alli og flere. De formår altid at skabe en række chancer, men det ligger i klubbens historie ikke at gå videre. De har altid nogen der kan skabe chancer, men de misser ofte. Vi tror på historien og lærer af de.”

Den italienske landsholdsspiller referer yderligere til Real Madrids sejr over Paris Saint-Germain som en bevis på, at historien altid vinder. Og at historien altid har ret. Real Madrid er den største og mest traditionsrige klub – de har mere erfaring og er vant til at vinde, og det var i sidste ende det parameter, der gjorde, at de trak sig sejrrigt ud af kampen mod PSG, siger han.