En chokerende byttehandel er netop offentliggjort af Paris Saint Germain: De afgiver Zlatan Ibrahimovic og får James Vardy til gengæld! Paris vandt Ligue 1 helt suverænt, men vurderer alligevel, at der skal nyt blod til klubben.

‘Zlatan er 34 år gammel, og vi skylder ham alt, men selv en god vin kan blive for gammel’

Udtaler præsidenten i Paris Saint Germain, Nasser Al-Khelaifi.

NEWCASTLE, ENGLAND - NOVEMBER 21: Jamie Vardy of Leicester City after scoring to equal Ruud Van Nistelrooy's record of scoring in 10 consecutive premier league matches during the Premier League match between Newcastle United and Leicester City at St. James' Park on November 21, 2015 in Newcastle upon Tyne , United Kingdom. (Photo by Plumb Images/Leicester City FC via Getty Images)

Jermaine Vardy (Photo by Plumb Images/Leicester City FC via Getty Images)

Leicester er kede af at skulle af med James Vardy, men forstår godt, at topscoreren savner sin franske familie – Vardy er et fransk navn, og halvdelen af Vardys familie bor i Frankrig, hvor han kendes som Jermaine Vardy. At Jermaine er blevet for stor til Leicester afviser den Midtengelske klub. Samtidig har Leicester stor tiltro til Zlatans velkendte mesterskabseffekt.

Zlatans mesterskabseffekt

Zlatan vinder mesterskaber, hvor han end kommer hen! Det startede i Malmø, så kom Ajax,  Juventus, Inter, Barcelona, Milan og senest altså Paris Saint Germain. Leicester har hurtigt fået smag for at ligge i toppen af Premier League. Zlatan er dyr, men det bliver så rigeligt opvejet af de ekstra TV-penge, en topplacering giver. Leicester har ikke udtalt sig om Zlatans lettere fremskrevne alder, men at dømme efter målhøsten i årets franske sæson, er der da heller ikke udsigt til måltørke. Zlatan er nu engang Zlatan.

Komplicerede forhandlinger

Forud for den opsigtsvækkende byttehandel var der meget komplicerede forhandlinger. De nærmere (økonomiske) detaljer omkring handlen er ikke sluppet ud, og flere kommentatorer har stillet spørgsmål ved det kloge i Leicesters disposition – for var Zlatan ikke transferfri og dermed gratis?

Den ene af hovedpersonerne (gæt selv hvem) har i den forbindelse udtalt:

Zlatan er ikke gratis!

Den anden hovedperson har også udtalt sig, og det lød noget a la:

Oui, tres bien, je suis pas! Zlatan!

Fleetwood Town snydt!

Der kan dog være gode økonomiske grunde (udover massivt salg af Zlatan merchandise) til, at Leicester City bytter deres ret unge topscorer lige over med halvgamle Ibrahimovic. I hvert fald har Fleetwood Town (Vardys tidligere klub) indledt et søgsmål mod Leicester City. I følge formanden for Fleetwood Town, Graham Alexander (kaldet Ranslirpa), skulle Fleetwood modtage 80% af overskuddet ved et videresalg af Vardy. Men da de bytter lige over, får Fleetwood Town ikke så meget som en krone!

Brexit spøger – det skulle være nu!

I den franske Ligue 1 er det kun tilladt, at have 4 spillere på holdet, som ikke er fra EU. På grund af den engelske afstemning om EU-medlemskab – det såkaldte Brexit – var det derfor vigtigt, at få tilført Vardy INDEN briterne eventuelt melder sig ud. Overgangsreglerne er ikke vedtaget endnu (de har ikke meldt sig ud endnu), men det formodes, at  tidligere EU-borgere, der allerede er i landet ved Storbritaniens exit fra EU vil få dispensation til fortsat at gælde som EU-borgere.

PARIS, FRANCE - NOVEMBER 07: Zlatan Ibrahimovic of Paris Saint-Germain celebrate his first goal during the French Ligue 1 between Paris Saint-Germain and Toulouse FC at Parc Des Princes on november 7, 2015 in Paris, France. (Photo by Xavier Laine/Getty Images)

Zlatan Ibrahimovic (Photo by Xavier Laine/Getty Images)

Leicester City skifter navn, hvis de vinder PL-league

I følge unavngivne kilder havde Zlatan forskellige (urealistiske) krav til forhandlingerne, bl.a. at Leicester skulle flytte til Isle of Man (Zlatan kan godt lide det navn), men det fik borgmesteren blokeret. Til gengæld blev det aftalt, at Leicester City skifter navn til Zlatan City, hvis (og kun hvis) Zlatan er en tungtvejende årsag (mindst 20 mål) til, at Leicester vinder Premier League i 2016/2017. Vi tror på det!

Efternote d. 2 april: Dette var som mange af jer rigtig nok gennemskuede og kommenterede på FB vores aprilsnar 🙂