11 meter pletten er noget ganske specielt, og man skal være noget ganske specielt for at stille op der gang efter gang. 

AF KRSTIAN PARIS

Men nogle har altså bare gjort det så mange gange, at det føles helt naturligt. Her er et overblik over dem, der har lavet allerflest basser fra 11-meter pletten.

Thierry Henry

 (Photo by Clive Mason/Getty Images)

Antal mål på straffespark: 22

En af Arsenals største angribere, Henry, er selvfølgelig på denne liste. Alle hans 22 straffespark gik ind og det betyder han har en succes rate på 100 % – imponerende.

4. Matthew Le Tissier

Antal mål på straffe: 24

Ham her kender du nok ikke. Matt Le Tissier tilbragte det meste af karrieren for Southampton,  hvor han også lavede de 24 straffesparksmål som han står noteret for, og som gør, at han ligger nummer fire på denne liste.

3. Steven Gerrard

Antal mål på straffe: 32

Steven Gerrard formåede kun at brænde syv straffespark i hele sin karriere, der altså varede over to årtier. De fleste af dem blev taget for Liverpool FC, og et antal på 32 gør, at han lige sniger sig med i listens top tre.

2. Frank Lampard

Antal mål på straffe: 43

Der er et vist rum mellem Gerrard og Lampard på denne liste. Listen nummer to, Lampard har scoret hele 43 mål på straffespark. Den tidligere Chelsea, West Ham og Manchester City spiller var aldrig bleg for at stille sig op og tage et spark fra 11-meter pletten.

1. Alan Shearer

Newcastle United v Tottenham Hotspur

Antal mål på straffespark: 56

Listens ubestridte nummer 1, Alan Shearer. Ingen kommer op på siden af ham, når det kommer til mål scoret på straffespark. Den engelske angriber hamrede mål ind på samlebånd i sammenlagt 14 år for Premier League klubber som Newcastle United og Blackburn Rovers.

Det gør ham til konge af 11-meter pletten. Ved det. God titel.