Nedsat hørelse på fodboldbanen

Nedsat høreevne er et velkendt og almindeligt problem blandt danskerne. Problemer med hørelsen kommer i takt med alderen, men det kan ramme tidligere end forventet.

Ud over de daglige problemer man kan komme ud for, så har problemer med hørelsen også konsekvenser i fritiden. Det kan eksempelvis være et omfattende problem både vedkommende der er ramt af den nedsatte hørelsen, men hvis du deltager  i en holdsport som fodbold påvirker det også holdkammeraterne.

Fodbold er en spil hvor fysik, team play og kommunikation er alt afgørende for sejr. Og netop de tre ting vil blive berørt hvis en holdkammerat lyder at høreproblemer.

Hvilke konsekvenser kan det have for holdet

Den interne kommunikation på holdet under kampe er vigtigt, og et af grundelementerne for et sammenhængende spil. Men har en af holdkammeraterne problemer med at høre sine medspillere, misser vedkommende vigtig information under kampen, og det kan have katastrofale følger.

Det er vigtigt at man under kampen hele tiden snakker til og med sine holdkammerater, og ofte er der mange der råber og snakker på samme tid, hvilket gør det svært for vedkommende med høreproblemer at følge med i hvad der sker.

Spilleren med dårlig hørelse kan også være påvirket på et mere fysisk plan i og med at balanceevnen er tæt forbundet med hørelsen.

Det kan derfor være svært for vedkommende med dårlig hørelse at orientere sig hurtigt og klare fysiske udfordringer som driblinger, tacklinger og hovedstød. Selv små ting som korte afleveringer kan være påvirket grundet en ringere balance.

Uden at kunne deltage i spillet både fysisk og verbalt kan det gå ud over det team play som er nøglen til succes på en fodboldbane.

Kan høreproblemer afhjælpes?

Har man mistanke om at en holdkammerat lider af høreproblemer kan man rette henvendelse til en professionel audiolog som har specialiseret sig i høretests. Der findes mange gode udbydere men nogle er mere fleksible og kan køre hjem til vedkommende og foretage testen gratis i hjemmet.

Det kan have sine fordele da høreproblemer ofte er forbundet med et tabu, selvom det er noget der på et eller andet tidspunkt til ramme os alle.

Hvem kan hjælpe

Vi anbefaler at undersøge markedet nøje men man kan med fordel læse denne guide – og blive klogere på en gratis høretest i eget hjem.