Hollands landshold er pt ikke i den bedste forfatning, og det svært at se, hvor de tidligere sølv- og bronze vindere fra VM vil hen. 

AF KRISTIAN PARIS 

Det hollandske landshold er begyndt at smuldre så småt siden den tidligere Barcelona og Ajax cheftræner skiftede landstræner jobbet ud med en lige så eftertragtet lønseddel i Manchester United.

I 2014 skiftede han som sagt landstræner jobbet ud med en cheftræner stilling for Manchester United. Og mens han selv oplevede begrænset succes i England, kunne han kun se på, hvordan hans eget hold heller ikke præsterede på international niveau.

Sommeren forinden havde han dog ført holdet til en bronze medalje ved VM i 2014 i Brasilien. Og fire år inden det blomstrede holdet, og de nåede helt til finalen i VM i 2010 i Sydafrika.

Nu melder flere internationale kilder så om, at den tidligere landstræner kan være på vej tilbage i trænersædet – måske til at begynde med kun som vejledende organ for den nuværende landstræner Fred Grim, der pt har taget overfor Danny Blind indtil en ny landstræner er fundet.

 

Van Gaal, der faktisk har stået i spidsen for hjemlandets landshold af hele to omgange, i 2000-02 og 2012-2014, hvor han som sagt førte holdet til en tredjeplads ved VM.

Siden hans afsked fra den røde del af Manchester i 2016 er det ikke lykkedes den 65-årige hollænder at finde en ny arbejdsgiver.

Nu kan det så være, at heldet vender og det hollandske fodboldforbund vælge at gøre brug af van Gaals evner af tredje omgang.

Noget tyder på det, eftersom landsholdet led et ydmygende nederlag til underdogsene fra Bulgarien i forgårs. Et nederlag på sikre 2-0 blev det til – og noget der bestemt skal rettes op på, hvis landet ønsker at deltage ved verdensmesterskabet i sommeren 2018.