Efter den netop overstående landsholdsrunde er der blevet rykket godt og grundigt på FIFA-rangeringen for landsholdene og Holland er et af disse, som har gennemgået noget af en negativ udvikling.

Af David Paris 

Det hollandske landshold er faldet til den laveste rangering nogensinde på FIFAs verdensrangliste over alle verdens landshold. Medierne har skudt skylden på træneren, Danny Blind, som de mener har været en katastrofe. Han er i dag fyret.

Landsholdet med prominente navne på holdkortet som Arjen Robben, Wesley Sneijder og Memphis Depay, formåede ikke at kvalificere sig til EM-slutrunden i Frankrig sidste sommer og lige nu er det også i fare for at misse en plads til den kommende VM-slutrunde, som løber af stablen i 2018. Holdet er faldet til en 32. plads på verdensranglisten.

I deres kvalifikationsgruppe ligger holdet lige nu placeret på en fjerdeplads, ud af seks hold, kun med to sejre i i alt fem kampe. De er seks point efter førerholdet fra Frankrig.

Kigger man på andre signifikante udviklinger for andre landshold, kan Brasilien nævnes; de er lige nu det bedste hold på verdensranglisten for første gang i syv år. Stigningen kommer efter sejre over Uruguay og Paraguay.

Følgende lande har opnået den højeste placering nogensinde: Peru – 17. plads – Curaçao – 70. plads,  Swaziland – 88.plads og Papua New Guinea – 156. plads.

Derudover er USA steget til en 23. plads, Nordirland til en 26.plads og Grækenland til plads nummer 39.