Nu kan du få lov til at se Premier League-fodbold juleaften.

Midt i juleaftensmenuen kan du for første gang, siden 1995, få lov til at se Premier League – hvad mon resten af familien siger til det?

Det er det engelske medie, The Daily Telegraph, der kan afsløre, at Sky Sports, som ejer tv-rettighederne til Premier League, har besluttet sig for, at mindst én, og nok også to Premier League-kampe skal spilles på den dag, hvor det normalvis ellers var gaverne, der var af størst betydning.

Selvom vi åbner gaver den 24. december, så er det i England anderledes. Her åbnes de nemlig først om morgenen den 25. december.

Grunden til problematikken er opstået skyldes, at juleaften i år er en søndag. Det var også tilfældet i 1995, hvor vi havde den sidste Premier League-kamp, på en juleaften.

I 2000 og 2006 faldt juleaften også på en søndag, men her besluttede man sig for, at man ikke ville sende kampe på den største juledag.

Dengang var det kun Sky Sports, som ejede rettighederne til Premier League, men sådan er det ikke i dag.

Nu deler de rettighederne med en anden engelsk tv-udbyder, BT Sport. Sky har nemlig købt sig adgang til at må sende én lørdagskamp og to søndagskampe, mens BT Sport har rettighederne til at vise én lørdagskamp.

Prisen pr. transmitterede kamp har i de seneste par år fået et ordentligt nøk opad. Angiveligt koster hver transmitterede kamp nu 100 mio. kr.

Derfor har Sky Sports ikke råd til at lade være med at udnytte deres rettigheder til de to kampe søndag.

Det bliver først fastlagt i næste måned, hvilken eller hvilke kampe, der skal spilles på juleaften. Topkampen denne runde er Arsenal mod Liverpool.