Den pensionerede supersprinter og olympiske legende Usain Bolt er længe blevet kædet sammen med en karriere som professionel fodboldspiller. Nu er den drøm meget tæt på at gå i opfyldelse. 

Det forlyder nemlig, at den lynhurtige jamaicaner er ved at forhandle en kontrakt med A-league klubben Central Coast Mariners på plads. Og at handlen skulle blive gjort officiel inden for bare få dage.

I følge det australske medieudgave af the Daily Telegraph er Bolt tæt på at skrive under på en seks uger lang prøve periode med klubben. Den aftale kan naturligvis blive forlænget så han kan være med for holdet i den kommeden 18/19 sæson. Derfor gælder det Bolt om at imponere i de kommende seks uger. I hvert fald hvis forhåbningen om at spille fodbold på højt plan skal blive realiseret.

/ AFP PHOTO / Olivier MORIN

Kæmpe olympisk stjerne

Bolt har vundet otte olympiske guldmedaljer igennem hele sin professionelle karriere. Han har i skrivende stund stadig verdens rekorden på 100m sprint. Den lyder på vanvittige 9,58 sekunder. Samme rekord har han også på 200 m sprint og den lyder på 19,19 sekunder. Nu vil jamaicaneren dog i stedet give sig i kast med fodbold – og altså ikke atletik.

31-årige Bolt er efter sigende kæmpe Man Utd fan og har for nylig spillet på Old Trafford. Dog kun i en velgørenhedskamp som angriber og kaptajn. Han scorede faktisk også, men det blev underkendt eftersom, der var offside.

Bolt har senest trænet med Bundesliga giganterne fra Borussia Dortmund. Det skete tidligere i år. Derudover har han også været med i en venskabskamp for den norske klub Strømgodset, der mødte det norske U19-landshold.

Udover atletik forlyder det også, at Bolt er meget interesseret og en stor fans af basketball. Hvis det ikke skulle være nok så er hurtigløberen også meget glad for cricket.