I onsdags fik den kun 19-årige midtbanespiller Marcus McGuane debut for sin nye klub, Barcelona. Hans første minutter for den catalanske storklub har gjort ham til en kendt teenager på næsten ingen tid. Men hvem er Marcus McGuane, der i januar skiftede til Barcelona fra Arsenal? Han er den første englænder i Barca, som klubben også kaldes siden angriberen Gary Lineker i 1989.

McGuane var en af i alt 12 spillere fra Barcelonas andetholdet, Barcelona B, der blev bragt spil i onsdagens pokalkamp mod Espanyol. Han skrev i januar transfermarked under med klubben for 175 millioner kroner og aftalen gælder tre år frem. Han forlod Arsenal efter at spillet der i 12 år. Tidligere på sæson fik han sågår debut for The Gunners førstehold og flere var begyndt at spå ham en lovende fremtid.

Hans kontrakt med den engelske Premier League-klub ville have været udløbet til sommer og med risiko for ikke at få nok spilletid på førsteholdet i næste sæson, valgte han at holde mulighederne åbne for at skifte klub. Og den mulighed kom.

Han spiller primært på den defensive midtbanespiller og ifølge flere medier en særdeles alsidig og klog spiller, der har sine styrker i pasningsspillet og når han skal bryde modstandernes forsøg på at finde angriberne lige foran midtstopperne. Wenger skulle have sagt følgende om ham: “Han er en meget alsidig midtbanespiller. Han er primært defensiv midtbanespiller, men han kan også spille på kanten og så går i midterforsvaret til træning.”

Den fodboldspiller er selv meget optimistisk og håber på at kunne få chancen på førsteholdet i fremtiden. Han siger: “Jeg skal blive ved med at præstere godt på Barcelona B og presse på, så får jeg helt sikkert chancen på førsteholdet og der skal jeg vise chefen, hvad jeg kan og gøre mit bedste. Det er planen lige nu.”