I dag har vi netop fået at vide, at Danmark møder Irland i to altafgørende kampe om at komme med til VM i Rusland næste sommer. Det er de såkaldte Playoff-kampe, der er blevet offentliggjort. Så heldige er vi. Et hold, der i modsætning til Danmark og Irland, ikke fik muligheden for at spille playoff-kampe om deltagelsen ved VM, er USA, der ikke skrabede nok point sammen. De er derfor helt ude af chancen for at komme til Rusland og det har de taget konsekvensen af. Træneren er stoppet. Men hvem kan erstatte ham?

Af David Paris 

Flere kilder melder om, at træneren Sam Allardyce har fortalt til medier ESPN, at han ønsker at være USA nye landstræner. Han ønske om at være træner for det nordamerikanske hold kommer lige efter, at træner Bruce Arena  valgte at takke af. Han ikke formåede at kvalificere holdet til VM-slutrunden næste sommer i Rusland.

Spørgsmålet er så nu, hvem der kommer til at være træner for USA, der råder over stjerner som Tim Howard, Christian Pulisic, Clint Dempsey og Jozy Altidore. Flere navne har været nævnt, blandt andet den tidligere PSG-træner Laurent Blanc og den tidligere England- og West Ham United-træner Sam Allardyce.

Allardyce tid som engelsk landstræner varede kun 67 dage og han kunne derfor meget vel være interesseret i at stå i spidsen for et nyt land, som landstræner, i det han aldrig rigtig kom i gang i England.

Flere kilder har meldt, at Allardyce pt. er det bedste og mest realistiske bud på en ny landstræner og umiddelbart er det heller ikke noget dårligt valgt. Godt nok har englænderen aldrig trænet et tophold, som f.eks. Laurent Blanc, men ‘Big Sam’ som er navnet han går under, er kendt for at redde nedryksningstruede Premier League-mandskaber. Han gjorde det i sidste sæson med Crystal Palace. Sæsonen forinden var det Sunderland og inden det, stod han i spidsen for London-klubben West Ham.