Foto: Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images

Foto: Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images

Valencias nyansatte engelske træner, Gary Neville, har ikke vundet en eneste kamp for Valencia, siden hans ansættelse for ‘Flagermusene’ den 2. december 2015. 

I forgårs tabte man så 7-0 ude mod FC Barcelona på Camp Nou. En maltraktering, som endnu engang beviser catalanernes overlegenhed, når det gælder om at spille fodbold.

De sløje resultater og ikke særligt prangende spil har ikke just betaget Valencias fans, der imidlertid har vakt stor undren over, hvorfor Neville i første omgang overhovedet blev ansat.

For har Neville virkelig evnerne til at imødekomme kravet om at være træner for en spansk storklub, eller er der tale om en vennetjeneste fra Valencias ejer, Peter Lim, der ligesom Gary Neville også ejer en del af den engelske fodboldklub, Salford City?

Godt nok har Neville erfaring inden for trænerfaget, som Englands assistenttræner, men han har ingen anden erfaring med at være træner.

Og ifølge en spansk journalist fra Valencia, Conrado Valle, skulle Neville aldrig have haft trænerjobbet hos den spanske klub:

“Neville kunne blive en god træner, men ikke for et ungt hold som dette, som har behov for en træner med en masse erfaring.”

Valencia har ikke vundet en eneste kamp i otte ligakampe, og ingen havde forudset, at klubben skulle til at kæmpe om at undgå nedrykning, da Neville blev ansat. Her lå man nemlig i en god position til Champions League-pladserne.

Ifølge de spanske medier vil Neville blive fyret, hvis holdet ikke formår at vinde over bundholdet Real Betis.

Peter Lim ejer 50 procent af aktierne i Salford City, mens brødrene Neville ejer 10 procent hver. De sidste tredive procent ejes af henholdsvis Nicky Butt, Paul Scholes og Ryan Giggs.