Mkhitaryan fik en noget uventet start på sin United karriere, da han sidste sommer skrev kontrakt med klubben efter nogle gode sæsoner for Dortmund i Bundesligaen. 

AF KRISTIAN PARIS

Det hele startede med en skade, der holdt ham ude af det meste af klubbens opstart. Det var nærmest som om navnet blev glemt blandt store signings som Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba.

Ja faktisk måtte han vente helt indtil september sidste år, før han fik sin fulde Man Utd debut. Og siden da, er det altså gået en vej, og det er op ad.

Vi har taget et lille kig på den største af de armenske spillere gennem tiden, og hvorfor han virkelig er SÅ god. Og hvorfor han kommer til at dominere Uniteds offensiv næste sæson.

Han er målfarlig

Selvom det ikke nødvendigvis er Mkhitaryan, der i en position til at lave mål, får den arbejdsomme armener alligevel altid puttet en del bolde i kassen. Og gode mål det er ikke altid, men det viser blot, at han er klar og er på pletten.

Selvom han godt nok ikke helt viste sine målscoringsevner sidste sæson for de røde djævle ved kun at lave fire mål i 24 Premier League kampe, gør det ikke noget. I den sidste halvdel af sæsonen – og i særdeleshed lige omkring jul – var det Mkhitaryan (og Zlatan) al offensiv kreativitet kom frem, og man sad konstant og ventede på han fik bolden.

Dertil hører også, at han i Dortmund lavede 23 mål over tre sæsoner, 38 mål for Shaktar Donetsk i 72 kampe, og 30 mål i 70 kampe for Pyunik i Armenien.

 (Photo by Lintao Zhang/Getty Images)

Han er den perfekte oplægger

Ikke nok med, at han både kan lave mål, så kan hand gudhjælpemig også assistere sine holdkammerater på den sidste tredjedel.

Mkhitaryan er at finde bag angriberen og det er en ideel situation for ham at kunne lave assist. Derudover hjælper det på det hele, at hans pasninger og teknik er fra en anden verden. Han er lige den 10’er United har brug for i disse krisetider.