Den legendariske spanske målmand Iker Casillas er i de seneste år forsvundet lidt ud af international topfodbold, men hans pris, som vinder af ‘Den Gyldne Fod’ 2017 beviser, at vi ikke helt skal dømme den i dag 36-årige fodbolspiller helt ud af topgamet. Læs her, hvilken pris han har vundet og hvad den indebærer. 

Af David Paris

Den nuværende Porto-målmand og tidligere Real Madrid-keeper er blevet udnævnt som vinder af Den Gyldne Fod 2017 ved prisuddelingen i Monaco tidligere i dag. Prisen er designet for at anerkende fodboldspillere, der har sat et aftryk på international topfodbold gennem en længere periode. Både gennem spillet på banen, men også via vedkommende personlighed, udstråling og ageren i medierne. Den har været uddelt siden 2003, hvor vinderen dengang heder Roberto Baggio.

For at vinde titlen, skal man være mindst 28 år. Derudover skal man stadig være aktiv fodboldspiller og så er det vigtigste, som nævnt tidligere, at man har sat et væsentlig fodaftryk på fodboldverdenen. I Casillas’ tilfælde er det selvfølgelig et håndaftryk, men det gør ikke prisen mindre værd.

Se nedenfor, hvilke spillere, der har vundet prisen, siden den første gang blev uddelt i 2003. Listen tæller blandt andet navne som Pavel Nedved, Ronaldo, Ronaldinho og en anden målmand, Gianluigi Buffon.

 

Og Casillas er i sandhed en værdi vinder af titlen. Han har vundet en utal af titler med barndomsklubben Real Madrid og det spanske landhold, som han begge var anfører for i lange perioder. Der kan nævne fem spanske mesterskaber, tre Champions League-trofæer, én VM-triumf og to EM-titler.

I dag er han 36 år og gør sig i den portugisiske klub Porto, som i denne sæson også at med i Champions League. Her har han dog ikke fået så meget spilletid og spørgsmålet er om det måske er på tide at lægge støvlerne på hylden.

Desuden vandt den spanske keeper foran stjerner som Lionel Messie, Cristiano Ronaldo og Luis Suarez, der alle var nomineret.