Det ikoniske Maracana, der blandt andet blev brugt i forbindelse med VM i 2014 og OL i 2016 er inde i noget af et forfald.

Stadionet, der plejede at danne rammer om dage med masser af energi, gejst og håb for det brasilianske folkefærd ligner nu mest af alt noget, der er blevet bomber sønder sammen.

af Emil Plovgaard

The Maracana lies abandoned and left to ruin because of a contract dispute in Brazil

Velkommen til en af verdens største fodboldarenaer – nu et forfærdeligt offer af det store overforbrug og bureaukratisk makværk, som har fundet sted efter VM i 2014 og OL sidste år.

Et stadion, som kostede mere end 4 milliarder kroner at renovere står nu i en så ringe stand, at ingen af de profesionelle klubber i Rio de Janeiro har mod på eller penge til at renovere det engang så ikoniske stadion.

Over 7,000 seats have been ripped out of the iconic Maracana Stadium

Renoveringsarbejdet er gået i stå, efter tre selskaber, som skulle have stået for renovationen af stadionet er blevet fundet skyldig i korruption.

Broken seats have been thrown in a pile and the Maracana has been left in a state of ruin

Mere end 7.000 af de i alt 80.000 sæder mangler, der er store holler i loftet og mange områder omkring stadionet ligger øde hen.

Parts of the ceiling have fallen down and areas have been stripped bare at the Maracana Stadium

Rio’s byråd skyder skylden på Rio 2016, altså det udvalg, der har stået for at organisere legene i Brasilien i 2016. Byrådet anklager organisationen for at efterlade Maracana i meget dårlig stand.

Stadionet benyttes normalvis af de tre profesionelle fodboldklubber i Rio – Flamengo, Fluminese og Vasco da Gama. Men de har altså ikke kunnet benytte dem siden OL 2016, og det er uvist, om de nogensinde kommer til det igen.

No-opne is taking responsibility for the Maracana upkeep in a contract row