Der er i øjeblikket mange rygter om en mulig afløser for Barcelona-træner Erneste Valverde. Ifølge Andres Iniesta har klubben ikke håndteret situationen særligt elegant. 

Barcelona ligger i øjeblikket nummer ét i den spanske liga. Alligevel er der masser af rygter om en snarlig fyring til klubbens cheftræner Ernesto Valverde. Flere spanske medier skriver, at Barcelona er i forhandlinger med klublegenden Xavi Hernandez om jobbet, og i dag er det fremme, at Mauricio Pochettino også kunne være et bud på en afløser. 

Barcelona ser ikke alt for elegante ud i den situation, mener den tidligere Barca-elegantier Andres Iniesta, der i dag spiller hos Vissel Kobe i Japan. 

”Barcelonas opførsel har været en smule grim. Man er nødt til have respekt for sin træner. Måden, det foregår på, kan være meget smertefuld,” siger han til Onda Cero. 

Som Goal skriver, så har Ernesto Valverde bragt sig selv i en mere udsat position med nederlaget til Atletico Madrid i den spanske Super Cup, ligesom sidste sæsons kvartfinaleexit mod Roma i Champions League, blev betragtet som en fiasko. Andres Iniesta håber, at situationen bliver løst på en hensigtmæssig facon.

”Det er ikke rart, hvad der foregår. Ikke for fansene, for træneren eller for spillerne.”

I interviewet bliver Iniesta dog også bedt om at forholde sig til udsigterne til, at Xavi måske bliver ny træner i Barcelona – på trods af spanierens begrænsede trænererfaring. Xavi er i øjeblikket træner hos Al Sadd, hvor han var spiller indtil i sommer. 

”Den person, der ved bedst, om han er klar til opgaven, er Xavi,” pointerer hans tidligere midtbanekollega. 

En anden trænerprofil, som også rygtes til klubben, er Ronald Koeman, som ligesom Xavi også har spillet i klubben. 

”Den ene har mere erfaring, men det er ikke det afgørende,” siger Andres Iniesta.