Andreas Iniesta der for få uger siger annoncerede, at han ikke ville fortsætte i FC Barcelona efter sommerferien – som han ellers han siden han for mere end årti siden, fik debut på førsteholdet. Ifølge det engelske medie Goal.com så er midtbanespilleren nu hudærlig i et nyt interview – han fortæller nemlig offentligheden om hans psykiske helbred og nævner en periode med depression som særlig hård.

Iniestas gode ven Dani Jarque gik bort i 2009, i en alder af 26, på grund af en pludseligt hjertestop, da han var i gang med at forbedre sig på den nye sæson med Espanyol – nogen kan måske huske hændelsen. Iniesta var i hvert fald helt knust efter dødsfaldet og nu indrømmer han, at der var tidspunkter, hvor han følte, at han ‘ikke kunne klare det mere’.

Andres Iniesta var en kæmpe figur på Barcelonas midtbane, men nu skal catalanerne finde en værdig erstatning…  Foto: Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

Det var kort før 2010-slutrunden i Sydafrika, hvor Iniesta dog endte med at blive Spaniens helt store VM-helt. Han scorede nemlig det afgørende mål i VM-finalen mod Holland og var derfor årsag til, at hans hold kunne lade sig hylde som verdens bedste den følgende sommer.

Iniesta siger om denne svære periode følgende:

“Du føler, at det ikke er dig. Du glæder dig ikke over ting og de ting, som mennesker omkring dig gør, har ingen betydning. Det er lige meget. Du føler ikke passion for noget og har ikke rigtig nogen følelser og meninger om noget.”

“Jeg endte med at føle mig tom inden i . Og på et tidspunkt, der indså jeg, at jeg ikke kunne mere. Jeg var nødt til at få det bedre og komme ud af situationen og de følelser jeg havde. Jeg kunne ikke mere, men kom ud på den anden side og det er jeg glad for i dag.”