Barcelona har igennem tiderne udviklet og været i besiddelse af nogle af de bedste midtbanespillere i verden. Heriblandt Xavi, Iniesta, Mascherano og Busquets. 

Af Kristian Paris 

De ovennævnte storhedstid er så småt ved at passere, hvilket betyder, at Barcelona bliver nødt til at kigge sig omkring efter alternativer. Barcelonas nuværende trup tæller blandt andre midtbanespillere/playmakere som Ivan Rakitic, Sergio Roberto, Rafinha og André Gomez.

En spiller, der dog stadig er tilbage fra ‘Barcelona-æraen’ er midtbaneveteranen 32-årige Andres Iniesta. Selvom alderen er ved at trykke, er han dog stadig en af de bærende kræfter på det, til tider, vindende Barcelona-mandskab.

Tidligere var Iniesta og makkeren Xavi alt-dominerende på den spanske midtbane – både på landsholdet og i klubben – og det var dem, der lagde grundstenen til den såkaldte Barcelona-æra.

Som sagt, trykker alderen og tiden er inde til at kigge sig om efter Iniestas arvtager. Selvom der dog stadig er nogle år tilbage, er et godt bud italienske Marco Veratti, der til daglig spiller i franske PSG.

Photo by Paolo Bruno/Getty Images

De to spillere stod overfor hinanden så sent som sidste tirsdags, da de to giganter mødte hinanden i den første af de to Champions League 16.-delsfinaler. Her løb hovedstadsklubben fra Paris overraskende nok med sejren – en storsejr på hele 4-0 til værterne.

Det er imidlertid ikke kun medier og fans, der peger på Veratti som Iniestas afløser. Iniesta skulle, eftersigende i en pause i opgøret mellem de to klubber, have fortalt Blaise Matuidi, der er Verattis holdkammerat, at han ser italieneren som en naturlig afløser for ham.

Om udtalelserne fra Barcelonas anfører er sande vides ikke, men Veratti vil, indtil andet er sagt, være mere end en naturlig afløser for Iniesta.