Isco

Fulde navn: Francisco Roman Alarcon Suarez

Klub: Real Madrid

Løn: 4 millioner pund om året

Land: Spanien

Født: Den 21. april 1991

Højde: 1,70 meter

Vægt: 79 kilo

Position: Midtbanespiller

Francisco Roman Alarcon Suarez, også kendt som Isco, er en professionel fodboldspiller, der spiller som offensiv midtbanespiller for både det spanske landshold og La Liga-klubben, Real Madrid.

Ud over at have spillet for nogle af de største klubber i Europa, har han også opnået gode resultater med Spanien. Sammen med U21-landsholdet vandt han blandt andet U21-EM i 2013. Han var også en del af det spanske landshold, som deltog ved OL i 2012.

Han fik sin debut på det spanske landshold i 2013, og har siden hen spillet 24 kampe og scoret syv mål for Spanien på den internationale scene.

Isco jubler efter en scoring mod Las Palmas.

Iscos klubhistorie

Efter at have optrådt på Valencias ungdomshold, rykkede han i 2010 op på klubbens førstehold. Her fik han debut i november i en kamp mod UD Logrones. Han scorede det første af Valencias i alt to mål i den kamp. I samme måned fik han også debut i La Liga, da han kom på banen som indskifter til Aritz Aduriz.

Isco skrev herefter under med en kontrakt hos Malaga og scorede sit første mål for klubben i en kamp mod Racing Santander den 21. november 2011.

Mens han var hos Malaga, vandt han Golden Boy-prisen i december 2012, og fik også prisen som ’årets gennembrud’ i La Liga. Han blev valgt over spillere som Stephan El Sharaawy og Thibaut Courtois, der også var blevet nomineret til prisen.

Hans exceptionelle præstationer for Malaga blev belønnet, da Real Madrid fik øjnene op for den unge spanier. I sommeren 2013 skrev han under på en fem-årig aftale med den spanske hovedstadsklub. Malaga blev givet en kompensation på 30 millioner euro.

Manchester City eller Real Madrid?

Isco havde fortalt, at han havde fået tilbud fra både Real Madrid og Manchester City. Han ville først lave en endelig beslutning på dagen, hvor U21-EM-finalen blev afgjort.

Godt og vel en uge senere kunne præsident i klubben, Florentino Perez, dog løfte sløret for, at man havde skrevet kontrakt med den spanske midtbanespiller. Dermed blev han det første indkøb foretaget under den nye træner, Carlo Ancelotti.

Han fik debut for Real Madrid i La Liga i en kamp mod Real Betis den 18. august 2013. Han scorede sågar også et mål i den kamp. Isco sørgede således for, at Real Madrid kunne hive en tiltrængt 2-1-sejr i land.

Isco tryller med bolden i en kamp mod Las Palmas.

Hans fornemme præstationer for Los Blancos har blandt andet ført til, at klubben har hevet trofæer som La Liga i 2016/17 og UEFA Champions League i 2013/14, 2015/16, 2016/17 og 2017/18-sæsonen hjem.

Hans fornemme præstationer i løbet af tiden under blandt andre Zinedine Zidane har ført til, at Isco har modtaget mange rosende ord. Blandt andet er han blevet sammenlignet med Zinedine Zidane af franskmanden selv. Så kan man jo næsten ikke be’ om mere.

I løbet af september 2017, besluttede han sig for at forlænge sin kontrakt med Real Madrid, således den nu først udløber i 2022. I løbet af vinteren 2018 blev han rygtet væk til adskillige storklubber, men daværende træner, Zinedine Zidane, afviste enhver form for tilnærmelse.

Iscos tidlige liv og privatliv

Isco er en spiller af spansk oprindelse. Han er søn af to spaniere. Moderen er Jenny Suarez og faderen hedder Paco Alarcon. Han blev født den 21. april 1992 i Benalmadena. Han har også en storebror, som hedder Antonio Carlos Alarcon. Denne bror spillede en stor rolle i hans motivation for at blive professionel, da Antonio i en tidlig alder blev skadet, og måtte stoppe sin karriere.

Iscos far arbejdede tidligere på et hotel, som han nu er direktør for.

Isco begyndte med at spille fodbold i ungdomsrækkerne i klubber som PDM Benalmadena, Atletico Benamiel og Valencia.

Siden 2017 har han datet den spanske skuespillerinde, Sara Salamo. Parret blev først spottet sammen på en romantisk date i et teater i oktober 2017. Kort efter offentliggjorde han også selv forholdet på sin Instagram-profil.

Tidligere kom han sammen med Victoria Alarcon, med hvem han har en søn, Francisco Alarcon Calderon. Isco begyndte at ses med Victoria i 2010, og i 2014 fik de Francisco. De blev dog separeret kort efter.

Iscos landsholdskarriere

Isco imponerede også på ungdomsniveau for Spanien. Første gang, han repræsenterede Spaniens farver var ved U17-VM i 2009. Her scorede han tre mål for det spanske landshold, som resulterede i bronzemedaljer.

Ved OL i London i 2012, spillede han alle kampe for Spanien. Det var dog ikke nogen succes. Tværtimod. Isco og de andre spaniere røg ud af turneringen. Og så scorede de ikke en gang et eneste mål. Det var pinligt!

Han var blandt andet også en del af den U21-trup, som vandt EM for U21-landshold i 2013. Han scorede tre mål i løbet af turneringen, og var dermed kun et mål bagud i forhold til sin holdkammerat og ven, Alvaro Morata.

Efter en succesfuld karriere som ungdomsspiller for Spanien, fik han sin første internationale debut som seniorspiller i en venskabskamp mod Uruguay den 6. februar 2013.

Isco har netop scoret i en VM 2018-kvalifikationskamp mod Italien.

Han scorede sit første mål for Spanien den 15. november 2014 i en kamp mod Hviderusland i EM-kvalifikationen.

Isco scorede sit første hattrick for Spanien, da han nettede tre gange i en venskabskamp mod Argentina, som endte 6-1 til De Røde.

Isco var – sammen med blandt andre Juan Mata, Pepe Reina og David Silva – en del af den 23 mand store trup, som blev udtaget til VM i Rusland i 2018. Han fik sin VM-debut i 3-3-opgøret mod Portugal.