Sponsoreret indhold

Kryptovaluta og den egentlige værdi kan være svær at gennemskue, for hvad skal man egentlig med en uhåndgribelig valuta? Men den virtuelle valuta er faktisk ikke helt så abstrakt, og man kan endda få udbetalt sin løb I kryptovaluta såsom Bitcoin.

Verdens først sportsudøver som får betalt sin løn i kryptovaluta er dansker. Læs her hvordan det i virkeligheden fungerer.

Dansk mangemillionær fra København

Selvom man dagligt hører historie om menneskers massive tab på kryptovalutaer såsom Bitcoin eller Ethereum, så er der altså mange derude, som faktisk har tjent rigtig godt på deres investeringer.

En af disse mennesker er den danske multimillionær Niklas Nikolajsen. Ved blot at investere et beskedent beløb på 150 amerikanske dollars for knap 10 år siden, er hun nu blevet et kendt ansigt i finansverdenen.

I 2013 stiftede Niklas Nikolajsen det schweiziske selskab Bitcoin Suisse, som sidste år havde en årlig indkomst på omtrent 240 millioner danske kroner. Virksomheden, med den danske millionær i spidsen, investerede i 2017 i en dansk ishockeyklub i Rungsted. 

Som hovedsponsor navngav firmaet klubbens hjemmebane Bitcoin Arena, og de udtalte at de forventede at aflønne alle spillerne med Bitcoins indenfor den nærmeste fremtid.

Hvis du også er interesseret i investering i kryptovaluta, og måske vil prøve kræfter med handelsrobotter såsom Bitcoin Billionaire, så kan du få en dybere indsigt hos Coinbox.

Når ishockey bliver til kryptovaluta

Selvom det for mange kan virke intimiderende med nye begreber som blockchain, mining og Bitcoin Billionare, så viste det sig at ikke alle ishockeyspillerne var lige skeptiske.

Nikolaj Rosenthal blev nemlig i 2017 den første sportsudøver i verden, der lod sig betale med Bitcoins.

Muligheden for at blive betalt i Bitcoins udsprang af ishockeyklubbens baggrund. Som nævnt opkøbte Bitcoin Suisse klubben i 2017, og som fortaler for kryptovaluta fandt Nikolaj Rosenthal det naturligt med en omstilling til Bitcoins.

På trods af usikkerheden bag den digitale valutas værdi, så har ishockeyspilleren valgt at være frontløber. En for nogen modig beslutning, som kan vise sig at have store konsekvenser for danskeren.

Bankerne advarer om kryptovaluta

På trods af bankernes konstante advarsler imod kryptovalutaen, så finder sportsmanden teknologien bag særligt interessant. Systemet blockchain, der adskiller sig fra det centraliserede system i bankerne, er nemlig af stor interesse for mange.

Systemet betyder at man kan foretage transaktioner fra bruger til bruger uden de store gebyrer og bureaukratiske processer. Man slipper for vekselgebyrer mellem forskellige valutaer, og man behøver ikke et pengeinstituts godkendelse; et faktum Nikolaj Rosenthal værdsætter meget højt.