Den 25-årige islænding imponerede for hjemlandet under sommerens EM-slutrunde i Frankrig og det har belønnet sig. En ny tre-årig kontrakt med oprykkerne til Premier League. 

Af David Paris 

Den islandske professionelle fodboldspiller Johann Berg Gudmundsson er blevet Burnleys første indkøb, siden træner Sean Dyche opnåede oprykning til Englands bedste række; Premier League sidste sæson.

Gudmundsson, der gør sig på fløjen, kommer fra en anden engelske klub, der dog ikke formåede at rykke op i denne omgang, Charlton Athletic. Han er 25 år, og kontrakt lyder på tre år, og med mulighed for at forlænge med yderligere 12 måneder ved kontraktudløb.

Væsentlig spiller for Island

Gudmundsson startede inde i alle Islands fem EM-kampe og var en væsentlig årsag til at vikingerne nåede kvartfinalen; det bedste resultat nogensinde for Island. Han kommer til Burnley City efter to år i Charlton Athletic og med flest assists i Championsship i sidste sæson, nemlig 11 målgivende afleveringer.

Iceland's Johann Berg Gudmundsson during the UEFA EURO 2016 quarter final soccer match between France and Iceland at the Stade de France in Saint-Denis, France, 03 July 2016. Photo: Peter Kneffel/dpa (RESTRICTIONS APPLY: For editorial news reporting purposes only. Not used for commercial or marketing purposes without prior written approval of UEFA. Images must appear as still images and must not emulate match action video footage. Photographs published in online publications (whether via the Internet or otherwise) shall have an interval of at least 20 seconds between the posting.)

Selvom den islandske landsholdsspiller skal spille i verdens hårdeste liga og spille mod nogen af verdens bedste spillere, så er det ikke noget der er helt nyt for ham. Som 16-årige teenager kom han nemlig til Chelseas ungdomsakademi. Her gik det dog ikke som man kunne have håbet, og allerede et år efter måtte han forlade akademiet og Fulhams træningsanlæg blev i stedet destinationen. Her blev det også kun til et år, og han valgte således at flytte tilbage til den kolde ø, der ligger midt i Atlanterhavet.

Gudmundsson siger selv om skiftet: “Atmosfæren omkring klubben er fantastisk og ved at spille mod holdet sidste sæson, så jeg hvor gode de var. Jeg har absolut ønsket et skifte til klubben,” slutter han med et stort smil på læben.