Den tidligere AC Milan midtbanespiller og nuværende manager for den klub som han er en legende i, Gennaro Gattuso har indrømmet, at han spiste en levende snegl forud for Champions League 16-dels finalen i 2010 mod Manchester United. 

Gattuso, der senest var meget udførligt beskrevet i Andrea Pirlos autobiografi, har afsløret, at han tilberedte sneglen meget delikat for bryde isen blandt AC Milans spillere, der skulle spille den meget afgørende kamp mod englænderne.

. Foto: Getty Images

“Jeg har gjort værre ting end at spise en snegl i live.” har Gattuso forklaret i tirsdags til journalister fra FourFourTwo forud for Coppa Italia finalen mod Juventus.

“Det centrale er ikke sneglen. Den er irrelevant. Det handler om, at der i det specielle øjeblik var brug for at en afslappet og rolig stemning i omklædningsrummet og blandt spillerne. Der var et enormt stort pres på os. ” uddybede manageren.

Det hjalp dog ikke det store. Italienerne endte med at tabe hele 7-2 samlet mod Alex Fergusons mandskab – måske gjorde det mærkværdige indslag mere skade end gavn.

Sidens hans udnævnelse som manager tidligere på året eller sæsonen er det gået ok godt for manden, der i 2006 vandt VM med Italien. Dertil hører også historien om, at han var oppe at slås med en af sine egne holdkammerater og til og med slog en tand ud på ham. På samme måde var han også en del af den offentlige søgen efter spilleren Patrick Cutrones næste kæreste.

AC Milans næste manager er mod Atalanta på søndag, som er sæsonens næstsidste kamp, men sidste udekamp. Klubben slutter sæsonen af mod Fiorentina på hjemmebane, når de to hold støder sammen i ugen efter kl. 20:45 på San Siro.