Dortmund har over de sidste par år ikke rigtig formået at bryde den sydtyske dominans fra Bayern München, ligesom som fx AS Monaco har gjort med PSG i Frankrig. 

AF KRISTIAN PARIS

 

Derfor er det også dårligt nyt, at klubbens største stjerne meldes at forlade den tyske skude i dette transfervindue.

Pierre Emerick Aubameyang ser nemlig ud til at skifte middelvarme Dortmund ud med skoldhede Italien og Milano eftersom AC Milan er interesseret i den hurtige angriber. Spilleren, der ellers er blevet sat i meget forbindelse med et skifte til den kinesiske første divison og den nyrige klub Tianjun Quanjian, har et prisskilt på hovedet på omkring 650 millioner. Det bekræfter Gianluca Di Marzio.

Aubameyang har faktisk tidligere spillet i den italienske storklub. I 2012 blev det dog endegyldigt farvel, da den gabonesiske landsholdsspiller forlod San Siro efter lejeophold i blandt andet Monaco og Sant Etienne. Derudover var han også en del af klubbens ungdomssystem i tre år inden han blev senior.

Dortmund trak derefter det længste strå i sommeren 2013, da de foran Arsenal hentede angriberen for bare 100 millioner kroner  i netop Saint Etienne. Og det har vist sig at være en mere end profitabel forretning, eftersom Aubameyang har hamret mål ind på samlebånd og scoret 85 af dem i 128 kampe for tyskerne.

Aubameyangs rekord for 31 mål i ligaen i sidste sæson rakte også til, at han blev topscorer i Bundesligaen. Det foran blandet andet Robert Lewandowski – en tidligere holdkammerat.

AC Milan og spilleren planlægger at mødes en gang i denne uge, og de håber, at de kan overbevise angriberen om at komme tilbage til Italien.

Og hvis afrikaneren vælger at forlade det tyske og enten blive i Europa i Italien eller komme til Asien og Kina, vil Dortmund have en backup plan. De meldes nemlig meget interessedei den tyske angriber Athony Modeste fra Köln.