FC Midtjylland har vraget sin 36-årige anfører, og klubben har meldt ud, at man forventer, at Jakob Poulsen er fortid i Herning i løbet af kort tid. 

Jakob Poulsen har fået grønt lys til at finde en ny klub. Meddelelsen kom fra FC Midtjylland søndag eftermiddag, og beslutningen er truffet i kølvandet på en sæsonstart, hvor det kun er blevet til 18 minutters spilletid for den 36-årige anfører. Træner Kenneth Andersen sagde til BT efter 2-0-sejren over Horsens, at midtbanespilleren er blevet overhalet rent kvalitetsmæssigt af konkurrenter i truppen. 

”Vi ville rigtig gerne beholde Jakob Poulsen. Der er bare nogle, som har gjort det rigtig godt og har bevæget sig foran i køen. Men kæmpe respekt til ham for den måde, han har håndteret det på. Vi har så meget respekt for ham, at når han er havnet i den situation og egentlig gerne vil fortsætte med at spille fodbold, så skal vi finde en løsning.”

Jakob Poulsen har spillet 286 kampe for FC Midtjylland, og nu må klublegenden se sig om efter en ny klub. I flere medier spekuleres der i, hvor den tidligere landsholdsspiller ender, hvor både Esbjerg og AGF nævnes – to af hans tidligere klubber. Sønderjyske er også blevet nævnt som et bud på en destination. Men det bliver formentlig ingen af de klubber. Ifølge Ekstra Bladet har FC Midtjylland indgået en aftale med Jakob Poulsen, der betyder, at han ikke kan skifte til en anden dansk klub. Hvis Poulsen skal have ophævet sin kontrakt med midtjyderne, skal hans nye klub være at finde uden for landets grænser. Tipsbladet skriver i den forbindelse, at Jakob Poulsen vil gå efter et eksotisk skifte. 

Jakob Poulsen har spillet 390 kampe i Superligaen og 35 landskampe. Midtbanespilleren har også spillet i Heerenveen og AS Monaco.