Flere medier skriver, at det japanske fodboldforbund, JFA, har fyret deres nuværende landstræner, den bosniske træner, Vahid Halilhodzic. Årsagen er eftersigende dårlige resultater i venskabskampene, og hvis dette er sandt, så skal de altså til at være hurtige med en erstatning – der er nemlig kun to måneder til VM.

Tidligere i dag, mandag skulle JFA, på deres officielle medier have meddelt, at de var på udkig efter en ny landstræner. Hovedpersonen selv, Halilhodzic skulle selv have fået det at vide søndag aften af en personlig besked fra fodboldpræsidenten Kozo Tashima.

Den 65-årige træner havde været landstræner for Japan siden 2015 og det var altså lykkedes ham at få kvalificere det asiatiske landshold til VM-slutrunden til sommer i Rusland. Det har dog ikke været nok succes for Japan og ledelsen i fodboldforbundet, idet de ikke har vundet resultaterne i venskabskampene tilfredsstillende nok. 1-1-resultatet mod Mali og 2-1-nederlaget til Ukraine er ikke faldet i god jord hos dem, og nu har Halilhodzic taget konsekvenserne af det.

Ifølge det engelske medie, Goal.com, skulle JFA-tekniske direktær, Akira Nishino, være favorit til at overtage jobbet forud for slutrunden.

Southampton-forsvareren Maya Yoshida, der er en vigtig brik på det japanske landshold fortalte om hans overraskelse over fyringen og siger således:

“Du ved aldrig hvad der kan ske i fodbold. Både på og uden for banen, sådan er det bare , og det må vi acceptere, når vi er i gamet. Vi vil gøre alt hvad vi kan for at lave gode resultater til VM i Rusland til sommer – uanset, hvem vi har som træner. Det handler om resultaterne, og det er vi godt klar over.”

Japan starter slutrunden med at møde Colombia, så hedder modstanderen Senegal og sidst er det Polen, som de japanske spillere skal prøve kræfter med.