I denne er der fuld gang i landskampene, hvor nationerne, der deltager til VM til sommer, kan få lov til at pudse de sidste kanter af inden det for alvor går i gang til sommer i Rusland. 

AF KRISTIAN PARIS

En af de hold, der var i aktion i går aftes var de tidligere verdens- og europamestre Spanien, der tog i mod et meget svækket argentinsk mandskab, der bestemt ikke har haft den bedste optakt til VM dette forår  – de blev jo trods alt nummer to til VM i Rio for fire år siden.

En af de spillere, der tidligere har udgjort en af nøglerollerne i  Spaniens succes er Bayern Münchens midtbane – og forsvarsspiller, Javi Martinez. Efter gårsdagens storsejr på hele 6-1 er han gået ud og rost specielt en af de andre på holdet i går.

Det drejer sig om Real Madrid spilleren Marco Asensio, der ikke blot på landsholdet, men også på  klubplan er blevet meget eftertragtet.

Han scorede i CL-finalen for snart et år siden, og siden da har han både vundet La Liga og fået debut på det spanske A-landshold. Asensio har gjort det hele – på nær at vinde Ballon d’Or.

(Photo by Victor Carretero/Real Madrid via Getty Images)

Martinez er ikke blot tilfreds med sin holdkammerat, nej, han er overbevist om, at han er skabt til noget større. Han siger følgende om Asensio:

“Asensio er det bedste unge talent i europæisk fodbold – i min optik. Det er fantastisk at opleve, hvordan unge spillere udvikler sig og hvordan de spiller i de store kampe. Vi har set ham det sidste år, og jeg vil mene, at han har potentialet til at blive en af verdens bedste – måske endda den allerbedst. Det hele kommer an på, om han vil det nok.” , udtaler Martinez i et interview med mediet goal.com.

Det er bestemt ikke et dårligt kompliemnt for en så kompetent landsholdsspiller. Den tidligere Bilbao spiller har både vundet Bundesligaen, Champions League og derudover også VM-trofæet med landsholdet Spanien.