lDet er for mange kommet som noget af et chok. En af Citys bedste spillere i denne sæson bliver nødt til at se VM-slutrunden fra sofaen denne sommer. 

Og det er altså ikke fordi han er skadet eller har meldt fra – nej det er simpelthen fordi den tyske landsholdstræner, Joachim Löw har valgt ham fra.

Det drejer sig om Leroy Sane – kantspilleren fra Man City – der er blevet udeladt i Tysklands VMs trup på 23 mand denne sommer.

Sane har netop vundet prisen som sæsonens bedste unge spiller i Premier League. Det sker efter han har lavet 10 mål og 15 assists i 32 kampe i Premier League.

Derudover spillede han også en central rolle i Tysklands kvalifikation til slutrunden. Faktisk var han også med mod Tysklands overraskende nederlag i den næstsidste testkamp mod Østrig på 2-1.

 (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

Udeladt alligevel

På trods af hans gode form i denne sæson har landstræner Löw altså valgt ikke at tage ham til slutrunden. I stedet har han valgt Bayern Leverkusens kantspiller Julian Brandt.

“Det har været et meget svært valg mellem de to. Draxler Reus og Müller er alle klar og Sane er et meget stort talent. Han er dog klar igen til september. Det var en meget svær beslutning og hvis det havde været et 100 meter løb så havde jeg behøvet et mål foto. ” slog den tyske coach fast på pressemødet.

Low og resten af truppen må have et meget godt hold siden man kan sortere så meget talent fra på en gang. De har så meget talent og kvalitet som de fleste nationer drømmer om.

“Der er bestemt lettere dage for en landstræner end når jeg bliver nødt til at sende fire spilelre hjem. Jeg har snakket med spillerne og skuffelsen var enorm stor – andet havde jeg ikke regnet med.”