Joey Barton har lagt støvlerne på hylden. Det er enden på en stor og til tider succesfuld karriere som professionel fodboldspiller. Men det er også slutningen på en karriere, der har været fokuseret på byture, slåskampe og et enormt ønske om at gøre sig uvenner med sine venner.

Den engelske landsholdspiller er speciel, karismatisk og helt sin egen. Han har selvtillid, som da han udtalte, at han var Englands bedste midtbanespiller, selvom han ikke var udtaget til den kommende VM-slutrunde. Karrieren bragte ham blandt andet til Manchester City – dog var hans bedste tid, da han var ankermand for flere bundhold i Premier League, som QPR og West Ham United.

Nu som træner – går det godt?

Og nu skal den 35-årige mand så forsøge at bruge disse egenskaber på godt og ondt i en nyt job. Det er som træner i League One-klubben Fleetwood Towen. Og med ansættelsen er Bartons selvfølgelig kommet med endnu en mærkværdig udtalelse.

Ifølge det engelske medie skulle Barton have sagt følgende om sit nye kapitel:

 (Photo by Alex Livesey/Getty Images)

“Jeg forventer ikke, at alle kommer på stadion og støtter mig og holdet. De sidder sikkert med deres vodoo-dukker og håber at de kan påvirke mig til at får nederlag. Sådan er livet, når man har trådt nogen over tæerne. Og det ved jeg og har allerede accepteret. 

“Der er formentligt 30 millioner mennesker, der ønsker at jeg fejler i Fleetwood Towen. Hvis du tager til Skotland så er det cirka fem millioner mennesker. Nu må vi se. “

Barton er netop vendt tilbage til at må have et job i den professionel fodboldverden. Hans 13 måneders lange karantæne er nemlig udløbet. En karantæne han fik, fordi han mellem 2006 og 2016 have placeret cirka 1233 bets, blandt andet på sit eget hold – og det er ulovligt.