John Terry

Fulde navn: John Michael Terry

Klub: Pensioneret

Løn: N/A

Land: England

Født: 7. december 1980 i Barking, England

Højde: 1,87 meter

Vægt: 90 kilo

Position: Midterforsvarer

John Terry er en tidligere engelsk professionel fodboldspiller, der spillede som midterforsvarer for blandt andet Chelsea i løbet af sin karriere.

John Terrys klubhistorie

John Terry skrev i 1998 under på sin første professionelle kontrakt. Klubben, som fik fingrene i ham, var Chelsea FC.

Han fik sin debut i en kamp mod Aston Villa den 28. oktober 1998 i Liga Cuppen.

Terry begyndte så småt at spille for førsteholdet, men hans præstationer var langt fra stabile og gode nok til, at han kunne komme i betragtning til fast mand. Derfor blev han udlejet til Nottingham Forest. Terry optrådte seks gange i den midlertidige sæson, han tilbragte på udlån.

John Terry vendte derfor tilbage til Chelsea, med meget lidt håb tilbage for fremtiden. Men så skete der ændringer i klubben. Den russiske oliemilliardær, Roman Abramovich, overtog aktiemajoriteten.

Herefter, altså i sæsonen 2001/02, blev Terry regelmæssigt udtaget til førsteholdets kampe. Terrys præstationer levede op til den daværende træner Claudio Ranieris forventninger, og derfor blev midterforsvareren oftere og oftere indlemmet i startopstillingen.

Terry nåede at spille 373 kampe på klubbens førstehold med 28 mål til følge.

John Terry løfter Premier League-trofæet på Stamford Bridge i maj 2017. Foto: Michael Regan / Getty Images

John Terrys tidlige karriere

Som 11-årig kom han til West Ham Uniteds ungdomsakademi. Her tilbragte han fire år. I løbet af opholdet hos West Ham United, blev John en af de bedste forsvarsspillere i sin årgang, og det tiltrakt interesse fra omverdenen.

I 1995 fik Chelseas talentspejdere øje på den unge John Terry, som rendte rundt hos West Hams akademi. De bad ham om at spille med i en opvisningskamp, så de kunne kigge nærmere på hans evner som fodboldspiller. Efter den kamp, besluttede de sig for at invitere ham inden for på deres eget akademi.

Fra 1995 og frem spillede han på Chelseas ungdomsakademi.

John Terrys privatliv

John Terry er på besøg i Kina uden det regelmæssige fodboldtøj.

John Terry blev født den 7. december 1980 i Barking. Han er søn af Sue og Ted Terry.

Overraskende nok, men sandt, begyndte hans kærlighed for fodbold, da han begyndte at holde med Manchester United.

Som helt ung spillede han sammen med blandt andre Sol Campbell, Jermain Defoe, Bobby Zamora, Ledley King og Jlloyd Samuel i klubben Senrab.

Han har en storebror, Paul, som tidligere også har spillet professionel fodbold for både Dagenham & Redbridge og Yeovil Town.

Han er gift med Tony Terry. Parret har kendt hinanden siden barnsben, og har mere eller mindre holdt kærligheden ved lige siden da.

De mange skandaler

John Terry har et væld af skandaler bag sig, som pressen har skrevet om. Blandt andet var han i 2002 i karambolage med en dørvagt på en natklub i London, og han blev dømt for overfald.

I 2001 blev han tildelt en bøde på to ugers løn, da han gjorde grin med nogle amerikanske turister på Hotel Heathrow Airport. Sammen med tre andre Chelsea-spiller gjorde han grin med 9/11, få timer efter, flere fly var fløjet ind i Twin Tower. ”Vi havde en masse amerikanere på hotellet, og vi gjorde alt, hvad vi kunne for at få dem til at falde til ro. I mellemtiden var der fire mænd, som gjorde grin med tragedien. De tog deres tøj af og begyndte at chikanere vores gæster,” fortalte en hotelmanager dengang til Daily Telegraph. De overskydende penge fra bøderne blev doneret til de pårørendes familier.

I en kamp mod Tottenham i 2006, blev han udvist, efter at have fået to gule kort. Herefter stillede Terry spørgsmålstegn ved dommerens integritet, og det kostede altså 10.000 pund i bøde, da han overtrådte FA’s reglement.

I år 2009 blev han beskyldt for at have taget penge for at vise en journalist rundt på Chelseas træningsbaner. Det samme år gik der også rygter om, at han skulle have haft en affære med Vannessa Perroncel, som var hans holdkammerat Wayne Bridges kæreste på daværende tidspunkt.

I år 2011 blev han sigtet for at have chikaneret Anton Ferdinand med racistiske bemærkninger. På grund af lemfældige beviser, blev han dog frikendt i retten. Alligevel blev han tildelt fire kampes karantæne og en bøde på 220.000 pund af det engelske fodboldforbund, FA.

John Terrys landsholdskarriere

Fra 2000 og frem spillede Terry i alt ni kampe på Englands U21-landshold. I den periode scorede han et enkelt mål.

Siden 2003 forsynede han det engelske landshold med gode præstationer, og han nåede at spille over 90 kampe og scorede 10 mål.

Han fik sin debut for England i kampen mod Serbien og Montenegro i juni 2003.