Manchester Uniteds træner Jose Mourinho forklarer i et eksklusivt interview, hvorfor nyindkøbet Henrikh Mkhitaryan er havnet på bænken i sæsonens første to kampe. Og det er ikke nødvendigvis på grund af dårlig form. 

Af David Paris 

I sæsonpremiere sidste weekend mod Bournemouth var det noget overraskende at se Henrikh Mkhitaryan starte kampen på bænken, til fordel for Jesse Lingard og Juan Mata. Han ankom trods alt til Old Trafford denne sommer fra Borussia Dortmund for 225 millioner kroner.

Både Mata og Lingard scorede i kampen, og da Paul Pogba senere på ugen bestod lægetjekket kan det måske blive svært for den armenske landsholdspiller at spille sig til en fast plads på Jose Mourinhos mandskab.

‘For holdets bedste’

Da Mhkitaryan igen startede på bænken mod Southampton i gårsdagens 2-0-sejr fik det flere journalister til at spørge manager Mourinho om grunden til nyindkøbets bænkplads. Den portugisiske træner forklarer det således:

(Photo: Getty Images)

“Muligheder. Op mod kampen mod Leicester (Community Shield-finale, red.) læste spillet og jeg tænkte, at vi havde brug for hurtigheden som Jesse Lingard kan give os.

“Og mod Bournemouth, jeg troede, at de ønskede at presse virkelig højt fra kampstart, og en spiller som Mata kan finde mellemrum bag linjerne i deres pres, og det kunne være meget nyttigt for os i opbygningsspilletOg jeg besluttede at bruge Rooney i begge kampe, tæt på Zlatan, og derfor startede jeg ikke med Mikhy.
“Nogle trænere, når de køber spillere, er den første ting de gør, at beskytte sig selv og deres nye spiller, så derfor spiller den nye spillere hele tiden. ” Sådan er jeg ikke. Før mig kommer holdet, og hvad jeg tror er bedst for holdet.

“I de to kampe, Mata og Lingard var de bedste muligheder for holdet, tilpasset til virkeligheden i Premier League, så jeg lavede den beslutning. Men Mkhitaryan er en super fodboldspiller, og han vil blive givet masser af muligheder i denne sæson,” sluttede træneren.