Den portugisiske Manchester United-træner har provokeret United-fansene ved at sige, at Lukaku er immun og urørlig overfor deres kritik og slår samtidig fast, at han er en enorm vigtig del af holdet. 

Af David Paris 

Mourinho, der tidligere har trænet blandt andet Chelsea og Real Madrid, fortæller i et nyt stort interview med den engelske avis The Telegraph, at han ikke forstår, hvor fansene ikke sætter så stor pris på angriber Romelu Lukakus bidrag til holdet, som han og resten af United-mandskabet gør. Han mener, at på grund af belgierens høje niveau og mange mål, så burde han være immun overfor kritikken fra fansene.

Udtalelsen kommer i forlængelse af diskussionen om Lukakus indsats i weekendens 1-0-sejr over Tottenham. Det har været debatteret, hvad hans rolle har været og om han fortjener den ros han får.

Forud for midtugens Champions League-kamp mod Benfica siger Mourinho følgende om Lukaku, der kom til klubben i sommers fra Everton: “Fansene er fans og sådan er det. De betaler for deres billetter og er fri til at udtrykke deres holdning om klubben, mit job og spillerne. Men mit job er at beskytte spillerne, når de fortjener at blive beskyttet. 

 (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

Romelu Lukaku er blandt de bedste spillere i truppen og hans medspillere har derfor alle samme respekt for ham. Én misset chance, en redning fra modstanderen målmand eller en stolpe der står er i vejen, der ikke noget, der går en spiller af Lukakus kaliber på. Han er immun over for kritik og han bidrag til holdet kan ikke gøres op. 

Jeg er nødt til at beskytte mine spillere, når jeg mener de fortjener det og det gør Lukaku. Det han gør for holdet er fantastiske. Han er urørlig på holdet og skulle være det samme i fansenes øjne. De burde elske ham. Og det mener jeg, ellers ville jeg ikke sige det.”