Everton er en de af Premier League klubber, der er kommet bedst ud af denne sommers transfevindue. Klubben har godt nok brugt en usædvanligt mange penge, men de har brugt dem godt og på solide spillere. 

af kristian paris

Diego Costa har angiveligt endelig fuldført sit skifte til Atletico Madrid denne sommer. Men først skal han altså et halvt års smut til Premier League rivalerne Everton, der har hentet angriberen som lejesvend indtil januarvinduet åbner. Det hævder den spanske journalist Sergio Ortiz angiveligt.

Costa har været genstand for en masse spekulationer denne sommer, hvor han først på sommeren fik at vide, at han ikke længere var ønsket i den blå del af London af manager Antonio Conte. Den brasilianskfødte angriber har angiveligt haft et stort ønske om at komme tilbage til sin tidligere klub, Atletico Madrid, der også hellere end gerne vil genforenes med spilleren.

 Den spanske angriber har tilbragt tre succesfulde år i London. Han kom til klubben i 2014 og  har siden da spillet 120 kampe for klubben med 58 mål til følge og 24 assists.

 (Photo by Richard Heathcote/Getty Images)

Selvom Costa har præsteret mere end okay i sidste sæson, hvor klubben vandt Premier League, har Conte angiveligt ønsket at erstatte spanieren. Det har han gjort med en anden spanier, Alvaro Morata fra Real Madrid.

Costa selv forventes at koste hovedstadsklubben fra Spanien omkring 330 millioner kroner, og de vil angiveligt hente ham på en to-årig aftale – indtil sommeren 2019.

Grunden til, at Costa ikke kan komme til Madrid nu er på grund af det såkaldte ‘transfer ban ‘ som klubben lider under indtil januar 2018.

Costa kom første gang til Atletico i 2007, fra portugisiske SC Brag. Handlen estimeres til at have en værdi på omkring 10 millioner.